Wathelet verzekert zich van top 5-klassering in La Baule
08/06/2023 17:39
08/06/2023 17:40

Onze Belgische ruiters hebben vandaag meteen van zich laten horen tijdens de openingsdag van het CSIO5* in het Franse La Baule. Na de podiumplaats van Jérôme Guery vanmorgen tijdens de 1.40m hoge openingsrubriek wist vanmiddag namelijk ook Gregory Wathelet voor een topklassering te zorgen. Tijdens de 1.50m hoofdrubriek sprong Wathelet naar een 5de plaats met de 13-jarige ruin Ace Of Heaerts (Aliandro B). Ook hier werd er rechtstreeks tegen de klok gesprongen en daarin wist Wathelet na een foutloze ronde de meet te bereiken in een tijd van 65.25 seconden.

Winst was er voor de Zweedse ruiter Marcus Westergren met de 9-jarige Zangersheide-merrie Fellaini  De Liebri Z (Faustino De Tili) van fokker De Liebri Bvba. Zij wisten de klok te stoppen in 64.31 seconden en kroonden zich zo tot winnaars van deze hoofdrubriek van de dag.

De Fransman Nicolas Delmotte hield na Westergren de 2de plaats in eigen land. Hij zat in het zadel van de 15-jarige BWP-ruin Ilex VP (Diamant de Semilly) van fokker Alex Van Pollaert en had er 64.39 seconden voor nodig om zijn omloop tot een goed einde te brengen. De Ier Max Wachman was de 3de die het podium wist te halen. Hij loodste de 14-jarige ruin Quintini (Quintender 2) naar de eindmeet in 64.41 seconden en vervolledigde daarmee het podium.

Olivier Philippaerts werd verder nog 14de met Le Blue Diamond V’T Ruytershof (Plot Blue).