Wathelet en Philippaerts schitteren in de Rolex Grand Prix van Dinard
30/07/2023 19:09
2 min

Op het internationale concours van Dinard in Frankrijk waren ze vandaag toe aan de slotdag en dat wil natuurlijk zeggen dat het GP-day was! Daarbij was het vanmiddag vooral uitkijken naar de Rolex Grand Prix, waarin de hindernissen op een hoogte van 1.60m stonden. Een totaal van 40 combinaties maakten er hun opwachting en 15 van hen wisten na een foutloze basisomloop een ticket voor de barrage in de wacht te slepen.

Bij die 15 ook enkele landgenoten en een van hen was Gregory Wathelet met de 12-jarige hengst Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly). Wathelet wist in die barrage opnieuw voor een vlekkeloze prestatie te zorgen en met een finishtijd van 43.79 seconden wist hij beslag te leggen op de 4de plaats in het klassement.

Maar ook voor Belgisch Kampioen Nicola Philippaerts was er een topklassering weggelegd tijdens deze CSI5* GP. Ook hij wist voor een foutloze barrage te zorgen met zijn 13-jarige BWP-merrie Katanga V/H Dingeshof (Cardento VDL) van fokker Jaak Vermeulen en met een finishtijd van 43.94 seconden volgde hij net na Wathelet op de 5de plaats.

Winst was er voor de Oostenrijkse topruiter Max Kühner en dit met zijn 12-jarige ruin Elektric Blue P (Eldorado van de Zeshoek). Hij spurtte naar de meet in 41.73 seconden en daarmee had hij net een 1.5 seconde voorsprong op de concurrentie.

De Ier Shane Sweetnam wist hier dan weer de 2de plaats op te eisen en dit met de 10-jarige ruin James Kann Cruz (Kannan). Ook hij haalde alles uit de kast met het oog op de overwinning, maar hij kwam uiteindelijk over de meet in 43.22 seconden. De Zwitser Marting Fuchs was de 3de die het podium wist te halen. Hij loodste zijn 11-jarige ruin Leone Jei (Baltic VDL) naar de meet in 43.241 seconden.

Naast Wathelet en Philippaerts wist ook Gilles Thomas zich nog in de prijzen te springen. Vergezeld van zijn merrie Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker) werd hij 10de en dit na eveneens een foutloze barrage.