Stephex Horse Trucks

Christophe Cuypers
10/04/2008 09:25
18/03/2023 07:20
7 min
paardenfotograaf.be

Vigo d"Arsouilles, Vancouver d"Auvray & Contact vd Heffinck leveren de kampioenen in St Niklaas

De eerste zondag van april staat traditiegetrouw de provinciale presentatiedag op de agenda... In de prachtige buitenpiste van manege ´t Overdijk vond de exterieurkeuring van de jaarlingen, tweejarigen en driejarigen plaats.

Om 9 u startte het springen in vrijheid. De spits werd afgebeten door de tweejarige merries. De gemiddelde springkwaliteit van de jonge paarden bekoorde de springjury.

Rond 14u werd het vrijspringen onderbroken voor de prijsuitreiking van de jaarlingen. De eerste reeks werd gewonnen door Heaven van ´t Ruitershof (V. Contact vd Heffinck). Op de tweede plaats stond Happyness vd Vlasbloemhoeve. Zij is een nakomeling van Wandor vd Mispelaere en is in eigendom van Luc Matthys. De derde in deze reeks was Honeymoon vd Molendreef eveneens een afstamming van Contact vd Heffinck (fokker/eigenaar : Stal de Molendreef). In de tweede reeks vrouwelijke jaarlingen ging de overwinning naar de Non Stop-nakomeling : Hera vd Meerdijk. De fokker van Hera is Verherbruggen-Van Daele en de eigenaar is Frans Van Rijselberghe. Op de tweede plaats stond Hartana vh Kouterhof (V. Cartani) die gefokt en nog in eigendom is van Wouter & Stijn Claessens. Op de derde plaats stond de Diabeau-dochter Happ vh Dravers (fokker/eigenaar : Marc Sergaent). Bij de mannelijke jaarlingen ging het goud naar Haakon een zoon van Deauville de la Vie van Louis Lenaerts uit Nieuwkerken. De goed dravende Hakurasan vd Kwaplas moest op type het onderspit delven ten opzichte van Haakon. Hakurasan is een Sir Donnerhall die geboren is bij Hugo Van Kerckhove maar in eigendom is van Patrick D´Eer. Op de derde plaats stond Hercos de Regor, een Malito de Reves van de familie Veldeman uit Oudegem.

De titel van Jaarling van de Dag ging naar Heaven van ´t Ruitershof . Deze dochter van Contact vd Heffinck is gefokt bij Mario Criveau. De champagne en bloemen werden overhandigd aan de gelukkige eigenaar zijnd Noël Hebberecht.

Gazelle ter Elzen (V. Kashmir van Schuttershof) sprong met veel vermogen. Dit leverde haar de overwinning op in reeks 4. De fokker van Gazelle is Werner Heunickx-Van Hoornyck en de eigenaar is Jan Wuytack. Ook Geniale van ´t Hof te Ruyte sprong zeer goed maar zij moest wat toegeven op exterieur waardoor ze op een 2de plaats eindigde. Geniale is een dochter van Bentley vd Heffinck van Marc De Ruyte. Op de derde plaast stond de mooie Galanta van ´t Recht Eind (V. Toulon; fokker/eigenaar : Karin Van Damme).

In reeks 5 werd de super springende Graciosa ter Doorn terecht winnares. Zij is een dochter van Vigo d´Arsouilles en is in eigendom van Paul Van Britsom uit Temse. Op de tweede plaats stond Gitta vd Wezelse Heihoeve (V. Heartbreaker; fokker : Luc Aersten en eigenaar : Alex Van De Walle). De volgende in deze reeks was Gloria D´auvray DC . Deze dochter van Vancouver d´Auvray was vorig jaar ?Jaarling vd Dag´. Fokker is Etienne Van Guyse en eigenaar het duo D´Haese ? Van Damme.

Gucci vd Coninckshoeve liet veel vermogen zien tijdens haar sprongen. Hierdoor werd ze winnares in haar reeks. Gucci stamt af van Vigo d´Arsouilles en is in eigendom van Stijn De Coninck. Gin Gini de Haquet (V. Darco) behaalde een tweede plaats in deze reeks. Fokker en eigenaar van Gin Gini is Kris De Brauwer. De derde plaats was voor Gina van ´t Sparrenhuis (V. Wandor vd Mispelaere ; fokker/eigenaar: Verschelden ? Geerinckx uit Zele).

De laatste reeks vrouwelijke tweejarigen werd gewonnen door Ghana een Vigo d´Arsouilles van Jan Gosselin uit Hamme. Tweede werd Ganesha vh Keyserbos (V. Clinton; fokker/eigenaar : VDBossche ? De Keyzer). Op de derde plaats vonden we Givana vd Kornelishoeve terug. Givana is een dochter van Vancouver d´Auvray en is gefokt en in eigendom van Eugène Bral uit Meerdonk.

Reeks 8 was een zeer sterke reeks. Golden Touch vd Dorpshoeve won voor zijn stalgenoot Grimaldo. Golden Touch is een mooi paard dat veel springkwaliteit liet zien. Hij stamt af van Vigo d´Arsouilles (fokker/eigenaar: Dirk De Permentier). Grimaldo vd Dorsphoeve eveneens van Dirk de Permnetier sprong ook zeer goed en liet een goede galop zien. Grimaldo is een nakomeling van Calvaro vh Schoonhoudthof. Gandalf van Spieveld (V. Toulon) toonde veel vermogen en techniek tijdens het springen in vrijheid. Toch moesten ze tevreden zijn met een derde plaats. Gandalf is gefokt door André Vercauteren en in eigendom van Roger Van Hove van Sint-Niklaas.

In reeks 9 ging de overwinning naar Gomes van de Plataan, een Shindler de Muze van Matthias en Michiel Meskens. De tweede plaats ging ook naar een Shindler-nakomeling zijnde Grand Cru van ´t Paradijs. ´t Paradijs is de fokkerij van Johan Rooms en Ann Van Den Branden uit Belsele. Derde werd Grimaldi de Regor (V . Action Breaker; fokker/eigenaar : familie Veldeman).

Reeks 10 werd gewonnen door Gotham Tibri. Deze Berlin-zoon liet vermogen en techniek zien boven de sprong. Eigenaar van Gotham is Pieters-Dotoli. Goldfever vh Schoonhoudthof behaalde een tweede plaats. Goldfever is een Bentley de Heffinck van Frank Quintelier uit Belsele. Op de derde plaats stond Gomez (V. Nabab de Reve; eigenaar : Kathleen Bruynooghe).

Het kampioenschap van de twee jarigen werd overtuigend gewonnen door Graciosa ter Doorn. De Vigo d´Arsouilles-dochter van fokker/eigenaar Paul Van Britsom uit Temse.

Bij de eerste reeks vrouwelijke 3-jaars ging de overwinning naar de goed springende Vigo d´Arsouilles-merrie Funky Music van Valentijn De Brabander en Kelly Fioole. Tweede werd Forsythia vd Donkhoeve (V. Vancouver d´Auvray; fokker/eigenaar: Gustaaf Quintelier). Op de derde plaats stond de mooie Fata Morgana dochter van Querlybet Hero van de familie Veldeman.

In de B-reeks ging de overwinning naar Fara vd Maltahoeve (V. Orlando) van weduwe Naudts-De Backer. De nationale kampioene Fame vd Waterhoek eindigde vandaag tweede. Zij is een nakomeling van Querlybet Hero en is in eigendom van de familie Veldeman en Marc Eeckhoudt. Derde was For Show DC een dochter van Basje van fokker/eigenaar Ann De Clercq.

Fakhira won in reeks 13. Zij stamt af van Flamenco de Semilly. De tweede plaats ging naar Fatima. Deze Obourg-dochter liet veel kwaliteit zien tijdens het vrijspringen. Fokker/eigenaar van Fatima is Bart Temmerman. Op de derde plaats stond de Clinton-dochter Finesse ter Elsloo. De fokker en eigenaar van deze merrie is Koen Roete.

Reeks 14 werd gewonnen door Flibustier D (V. Querlybet Hero; fokker/eigenaar : Michiel Daem van Nieuwerkerken). Fa Vite de Regor eindigde tweede. Het is een Vigo d´Arsouilles van de familie Veldeman. Op de derde plaats stond Firenze vd Cadzand (V. Bentley vd Heffinck) gefokt bij Gilbert Verbeke en in eigendom van stal T & L uit Vrasene.

De maltahoeve behaalde ook in reeks 15 de overwinning met Fausto van de Maltahoeve. Dit is een afstammeling van Wandor vd Mispelaere die gefokt en nog in eigendom is van weduwe Naudts-De Backer. Ook de dorpshoeve presteerde sterk op de presentatiedag. In deze reeks eindigde Figaro van de Dorsphoeve tweede. Figaro is een Querlybet Hero van Dirk De Permentier. Derde werd Finaud van Westuur een Bentley-nakomeling van het duo Fr. De Dijcker en de familie Veldeman.

Fabio van de Smishoeve sprong super in de manieren, liet veel vermogen en afdruk zien en werd hierdoor terecht winnaar in de laatste reeks mannelijke 3-jarigen. Fabio stamt af van Vancouver d´Auvray en werd gefokt door Gaston De Cock. Eigenaar is Tom Van Laere. Op de tweede plaats stond Fascinez vd Hofsanck (V. Querlybet Hero; fokker/eigenaar : René en Sofie De Meyst). Derde werd Figharo van de Maltahoeve. Figharo is een Lord Z van weduwe Naudts ? De Backer.

De titel kampioen van de 3-jaars was terecht voor Fabio van de Smishoeve (V. Vancouver d´Auvray; fokker : Gaston De Cock; eigenaar : Tom Van Laere).

Maar liefst 5 nakomelingen van Vigo d´Arsouilles wonnen hun reeks. En de stal van Dirk De Permentier en weduwe Naudts-De Backer presteerden zeer sterk tijdens deze editie van de provinciale presentatiedag.

De volledige uitslag is bijgevoegd.

klik hier voor de volledige fotoreportage

Recent nieuws van deze redactie

Komende evenementen

Paris Olympic Games 2024 30/07 - 06/08

CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

CSI2* Azelhof 31/07 - 04/08

CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

Voorbije evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Laatste Haverklap