Stephex Horse Trucks

Verrassende exits en intense momenten ontvouwen zich in dramatische kwartfinales van de GCL Super Cup
Rob Tijskens
17/11/2023 00:03
17/11/2023 00:04
5 min
Persbericht Longines Global Champions Tour
Longines Global Champions Tour

Verrassende exits en intense momenten ontvouwen zich in dramatische kwartfinales van de GCL Super Cup

De eerste avond van de GC Praag Playoffs werd een avond vol drama met hoge inzetten en schokkende eliminaties in de zenuwslopende kwartfinale van de GCL Super Cup, waarin de Shanghai Swans naar de eerste plaats stormden. Het waren Martin Fuchs met Leone Jei, Christian Ahlmann met Mandato van de Neerheide en Max Kühner met Up Too Jacco Blue die de toppositie van het team voor morgen veiligstelden.

Acht teams overleefden de dramatische knock-outwedstrijd om hun plaats in de halve finale van morgen in te nemen, aangezien New York Empire powered by Lugano Diamonds en Rome Gladiators powered by CLIPMYHORSE.TV helaas in deze fase de GCL Super Cup-strijd moeten verlaten. Het was ook over en uit voor Mexico Amigos en Cannes Stars, voor wie hun dromen op de allereerste dag van de GC Praag Playoffs van 2023 in duigen vielen.

Het waren de Shanghai Swans die vandaag de eerste plaats veroverden als een van de twee teams met 8 fouten, maar in een snellere tijd. Martin Fuchs vertelde aan GCTV: "We hebben allemaal onze kampioenschapspaarden hierheen gebracht, die gewend zijn om over de grootste hindernissen te springen, ze hebben een goed uithoudingsvermogen en hebben allemaal een goede voorbereiding gehad toen ze hier kwamen. We gaan morgen wat wijzigingen aanbrengen in het team en hopelijk kunnen we voor de finale op zondag de meest verse en beste paarden met de beste ruiters meebrengen."

Milena Pappas, mede-eigenaar van de Shanghai Swans, vertelde hoe trots ze was op het team: "Je hebt supersterren in dit team, je hebt superpaarden, je hebt teamgeest, en we willen gewoon dat ze plezier hebben... Wat deze jongens voor ons doen is ongelooflijk, ze geven alles. Als het tijd is om te verschijnen, komen ze voor 110% opdagen... wat kun je nog meer vragen?"

Het was een avond vol drama waar de kwartfinales van de GCL Super Cup om bekend staan, waarbij Riyadh Blue powered by Al Hihal hun geschiktheid bewees voor de indoorarena en de tweede plaats veiligstelde. Ze werden vertegenwoordigd door David Will aan boord van My Prins Van Dorperheide, Abdulrahman Alrajhi met Babalou en Abdullah Al-Shabartly met Kriskras DV.

In een gesprek met GCTV sprak Ramzy Al Duhami, de vierde ruiter van het team, over zijn bewondering voor zijn teamgenoten. Hij zei: "Het resultaat spreekt voor zich. Ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan en heel goed gereden. Nu tegen het einde van het seizoen kunnen we zien dat Riyadh Blue, powered by AlHilal, eraan komt. Morgen staat er nog eentje op het programma in de Semi." Het is definitief en we hopen dat het onze kant op gaat."

In wat de curveball van het seizoen had kunnen zijn, kwalificeerde Valkenswaard United zich op de valreep voor de halve finale van de GCL Super Cup. Met een totaal onverwachte 12 fouten van de traditioneel ultra consistente Marcus Ehning op Prima du Roset ging Valkenswaard United niet al te best van start. Een enkele rail toegevoegd door Edwina Tops-Alexander aan boord van Fellow Castelfield zorgde voor spanning op het scherpst van de snee. De 68-jarige veteraan John Whitaker betrad de arena aan boord van Equine America Unick Du Francport, die ook een enkele rail verzamelde en het team uiteindelijk op een riskante 7e plaats achterliet.

Het stadion barstte los toen de thuisploeg Prague Lions, powered by het Czech Equestrian Team, hun plek in de halve finale verdiende na een fantastische rit van hun drie teamgenoten. Het kwam allemaal neer op de laatste hindernis van de derde ruiter, waardoor het team uiteindelijk op de vierde plaats eindigde.

 

Als eerste bewees Monaco Aces hoezeer de GC Praag Playoffs een seizoen kunnen veranderen. Nadat ze als laatste eindigden in het kampioenschap van 2023, kwamen ze in een snelle tijd thuis met 16 fouten na hun drie ruiterden behaalden ze de derde plaats in de kwartfinale met Francisco José Mesquita Musa op Carte de Blue Marathon, Sara Vingralkova op How Easy en Jeremy Sweetnam op Bogano.

Istanbul Warriors powered by Carpe Diem eindigde ook op 16 fouten en eindigde in de top 5 na een foutloze nul van de in vorm zijnde Andreas Schou met Darc de Lux. Teamrijder en eigenaar Efe Siyahi en Abdel Saïd brachten de overwinning voor het team in de lastige binnenarena met één balk voorsprong op St Tropez Pirates. De Pirates kenden een solide start met slechts één balk voor Katrin Eckermann en Carla Mandia, maar twee fouten van Gerrit Nieberg en Marlon Zanotelli lieten hen op twintig fouten achter, maar uiteindelijk wisten ze zich toch te kwalificeren voor de halve finale.

De strategie veranderde volledig voor de Scandinavische Vikingen toen ze besloten het risico te nemen dat het allemaal razendsnel zou gaan. Gelukkig wierp het zijn vruchten af ​​toen ze op de 8e plaats de halve finale bereikten als het snelste team met 24 fouten met ruim 14 seconden voorsprong.

Nu de vier hoogst gerangschikte teams van het GCL-kampioenschap van 2023 zich snel een weg banen naar de halve finale, was de kwartfinale van vandaag een lastige missie voor 8 van de 12 teams om hun plaats in de volgende ronde te claimen.

De vier beste teams van het seizoen uit het GCL Championship, Riesenbeck International powered by Kingsland Equestrian, Paris Panthers, Madrid in Motion en Stockholm Hearts powered by H&M We Love Horses zijn weer in de mix voor de halve finale van morgen.

Alle ogen kijken nu vooruit naar de halve finale van de GCL Super Cup, waar elk van de twaalf teams opnieuw begint met een nulscore en op een gelijk speelveld. tactiek, strategie en duidelijke focus zullen op hun plaats zijn als teams strijden om een ​​plek in de GCL Super Cup-finale van zondag.

 

In beeld

Komende evenementen

CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

Voorbije evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Laatste Haverklap