Vernaet en Verlooy scoren podiumplaatsen in de Prijs KBC Bank & Verzekering
28/12/2023 23:56
29/12/2023 03:17
2 min

De 3de dag van Jumping Mechelen is traditioneel de dag dat de eerste 1.50m rubriek van de week op het programma staat en dat was dit jaar niet anders. Deze Prijs KBC Bank & Verzekering leverde opnieuw heel wat mooie sport op en het niveau lag er dan ook ontzettend hoog. Van de 46 combinaties die de ring betraden tijdens deze hoofdrubriek van de dag wisten er maar liefst 16 een plaats in de barrage veilig te stellen. Het Franse duo Julien Epaillard en Kevin Staut besloten echten om hun paarden te sparen voor de rubrieken van morgen en/of zaterdag waardoor we uiteindelijk met 14 aan de barrage mochten beginnen.

En die barrage werd er een op het scherpst van de snee met de Oostenrijker Gerfried Puck als eindlaureaat. Vergezeld van de 11-jarige BWP-merrie Equitron Melody Vd Smidshoeve (Epleaser Z) van fokker Hugo Stevens verscheen Puck als voorlaatste combinatie in de ring en met een foutloze ronde in 35.92 seconden wist hij deze rubriek op zijn palmares te schrijven.

De andere podiumplaatsen bleven dan weer wel in eigen land met op de 2de plaats Frédéric Vernaet en de 9-jarige BWP-merrie Okina van de Bien (Toulon) uit de fokkerij van Martin en Ben Schuurmans. Vernaet kwam reeds als tweede combinatie opnieuw in de ring en zette de toon met een foutloze ronde in 36.33 seconden. Voormalig Belgisch Kampioen Jos Verlooy was dan weer goed voor de 3de plaats in het klassement en dit met de 13-jarige schimmelruin FTS Killossery Konfusion (Siec Livello). Ook hij hield het in de barrage opnieuw foutloos en daarbij kruiste hij de meet in 36.42 seconden.

Verder was er voor ons land ook nog een 4de plaats voor Pieter Devos met Casual DV Z (Cornet Obolensky), een 8ste plaats voor Thibeau Spits met King van Essene (Calido I), een 10de plaats voor Jules van Hoydonck met Minte Vd Bisschop (Plot Blue) en een 11de plaats voor Koen Vereecke met Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze).