Top 5-klassering voor Gilles Thomas in Brussel
26/08/2023 16:56
26/08/2023 17:01
Danny Apers

Op de Brussels Stephex Masters in Wolvertem stond er zonet opnieuw een rubriek op het programma voor de ruiters en amazones van de CSIO5* competitie. Op de Sablon Arena verschenen zij in de ring tijdens een 1.45m rubriek en dit in 2 fasen special. Onze landgenoot Gilles Thomas wiste zich er naar een top 5-klassering te springen met de 8-jarige BWP-ruin Puskas de Kalvarie (Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero) van fokker Stal De Kalvarie NV. Thomas wiste het in beide fases netjes foutloos te houden en met een tijd van 22.77 seconden verzekerde hij zich van de 5de plaats in het klassement.

Het was de Ierse ruiter Tom Wachman die hier met de overwinning aan de haal ging. Wachman had de 14-jarige merrie Cathalina S (Catoki) gezadeld en wist de concurrentie te overtreffen met een foutloze ronde in 21.41 seconden.

De Nederlander Harrie Smolders was degene die het dichtst bij Wachman in de buurt wist te komen. Hij was vergezeld van de 11-jarige Zangersheide-hengst Escape Z (Emerald van ’t Ruytershof) en sprong naar de 2de plaats nadat hij in de 2de fase de klok wist te stoppen in 21.71 seconden. De 3de die het podium wist te halen was de Zwitser Steve Guerdat. Die loodste de 8-jarige BWP-hengst Picobello Van ’t Roosakker (Kassander Van ’t Roosakker Z) van fokker Marc Kluskens naar de meet in 22.33 seconden.

Wilm Vermeir werd iets verderop in het klassement nog 11de met zijn DM Jacqmotte (Toulon).