Top 10-klassering voor Philippaerts en Devos tijdens tweede ronde GCL!
03/03/2023 23:47
19/03/2023 14:20
2 min

Door de verandering in het concept van de Longines Global Champions Tour stond vanavond in Al Shaqab in Doha na de eerste ronde ook meteen de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League op het programma. Wat niet veranderde was dat deze tweede ronde eveneens gold als kwalificatie voor de LGCT Grand Prix van morgenavond en dus werd er gestreden met het mes tussen de tanden.

En dat deden ook Olivier Philippaerts en Pieter Devos, die zich beiden naar een plaatsje in de top 10 van het individuele klassement wisten te springen. Olivier Philippaerts zorgde net als gisteren tijdens de openingsdag voor het beste Belgische resultaat. Hij zat opnieuw in het zadel van zijn 11-jarige vos ruin H&M Miro (Diamant de Semilly) en wist ook opnieuw voor een foutloze ronde te zorgen. Hij kruiste daarbij de meet in 69.86 seconden en dit leverde hem ditmaal een 6de plaats op in het klassement.

Daarmee deed hij het niet iets beter dan Pieter Devos en de 16-jarige merrie Mom’s Toupie de la Roque (Kannan), die de 7de plaats voor hun rekening namen. Zij wisten het eveneens foutloos te houden, maar finishten in 70.17 seconden.

De winst was net als tijdens de CSI5* GP van vorige week voor de Duitser Marcus Ehning met zijn 12-jarige hengst Stargold (Stakkato Gold). Hij wist de klok te stoppen in 66.79 seconden en daarmee was hij bijna 2 volle seconden sneller dan de concurrentie.

Maar ook de 2de plaats kleurde Duits en daarvoor zorgde Christian Kukuk met de 11-jarige BWP-hengst Mumbai (Diamant de Semilly). Het duo, dat vorige week nog een rubriek wist te winnen in Doha, wist de eindmeet te halen in 68.57 seconden. De Fransman Simon Delestre vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij loodste zijn 10-jarige Zangersheide-ruin Dexter Fontenis Z (Diarado) naar de eindmeet in 68.65 seconden.

Teamklassement

Het eerste teamklassement van het nieuwe seizoen werd gewonnen door Riesenbeck International van de Duitsers Christian Kukuk en Philipp Weishaupt. Weishaupt liep met zijn 13-jarige ruin Coby 8 (Contagio Z) tijdens deze tweede ronde tegen 4 strafpunten en zo eindigen zij hier met een totaal van 4 strafpunten en dit in een tijd van 138.20 seconden.

Op Zilver zagen we de St. Tropez Pirates van Simon Delestre en de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli. Zij stonden voor aanvang van deze tweede ronde reeds op 4 strafpunten, maar tijdens de tweede ronde wisten naast Delestre en Dexter Fontenis Z ook Zanotelli en zijn 14-jarige ruin VDL Edgar (Arezzo VDL) voor een nulronde te zorgen. Zij kwamen zo eveneens aan een totaal van 4 strafpunten en dit in tijd van 139.92 seconden.

Het Valkenswaard United van Marcus Ehning en de Brit John Whitaker tenslotte was dan weer goed voor de 3de plaats. Ook zij eindigden met een totaal van 4 strafpunten na een foutje van Whitaker en zijn 15-jarige ruin Equine America Unick du Francport (Zandor Z) tijdens de tweede ronde. De finishtijd van Ehning en Whitaker opgeteld bracht ons aan een totaal van 141.30 seconden.