Tijskens en Vermeir springen op het podium tijdens de CSIOP Grand Prix
02/04/2023 16:41

Het internationale jeugdconcours van het Limburgse Opglabbeek werd vanmiddag afgesloten met de CSIOP Grand Prix. 32 combinaties waagden hun kans tijdens deze 1.30m rubriek en 13 van hen wisten na een foutloze basisomloop door te stoten naar de barrage. Daarin helaas geen nieuwe Belgische GP-overwinning, maar we kregen wel opnieuw 2 landgenoten op het podium.

Zo was er een 2de plaats voor Belgisch Kampioene Laure Tijskens met haar 14-jarige vosruin Navayo (Jerome van de Vondelhoeve). Tijskens spurtte in die barrage naar de meet in 37.65 seconden en dit leverde haar net als donderdag een 2de plaats op in het klassement.

Maar ook Robin Vermeir had in deze GP dus opnieuw een podiumplaats te pakken. Vermeir, die eerder op de dag nog de CSIP Grand Prix wist te winnen, hield met haar 17-jarige merrie Kristal Sparkle Van Begeveld (Ponyhoeve Bright Sparkle 912) alle balken netjes in de lepels en daarbij wist ze de klok te stoppen in 39.33 seconden.

De was de Ier Kian Dore die een nieuwe Belgische overwinning wist te voorkomen. Hij snelde me de 10-jarige ruin Sparkling Lackaghmory Joey naar de meet in 37.58 seconden en mocht daarmee de laatste hoofdprijs in ontvangst nemen.