Stephex Horse Trucks

Teams gekend voor GCL Super Cup-finale na bijzonder spannende halve finale!
Rob Tijskens
18/11/2023 11:55
18/11/2023 11:56
5 min
Persbericht
Global Chamions tour

Teams gekend voor GCL Super Cup-finale na bijzonder spannende halve finale!

Het was een met drama gevulde halve finale van de GCL Super Cup wanneer de uiteindelijke teams voor de finale van zondag werden bepaald. In de knock-out halve finale werd het deelnemersveld gehalveerd tijdens de tweede dag van de GC Pragur Playoffs.

De verwachtingen voor de €4,5 miljoen kostende GCL Super Cup Finale van zondag nemen toe. De O2-Arena zal met meer dan 35.000 toeschouwers volledig uitverkocht zijn. De emotionele inzet is bijzonder intens, nu favorieten Shanghai Swans en Stockholm Hearts, powered by H&M We Love Horses, zijn uitgeschakeld, en de helden van de thuisstad Prague Lions, powered by Czech Equestrian Team, hun plaats in de Finale voor het tweede jaar op rij veiligstelden.

De ruiters die vandaag aan de halve finale deelnamen, tentoongesteld in de ontzagwekkende 'Walk of Champions', werden verwelkomd door het daverende gejuich van de menigte, een belangrijke indicatie van het opwindende spektakel dat hen te wachten stond op een avond vol ontzagwekkende sportiviteit, triomfantelijke hoogtepunten en hartverscheurende dieptepunten.

GCL Super Cup Finale gekwalificeerde teams:

  • Madrid In Motion
  • Paris Panthers
  • St Tropez Pirates
  • Riesenbeck International powered by Kingsland Equestrian
  • Valkenswaard United
  • Prague Lions

In het interview met de winnaars van de halve finale glimlachte Maikel van der Vleuten naar GCTV: "Om hier met het team voor ons te staan ​​is geweldig. Het was een fantastische prestatie voor ons vandaag. Ik denk dat iedereen kon zien hoe lastig het parcours was, maar ik moet zeggen dat alle drie onze paarden er in topvorm uitzagen. Het was een fantastische prestatie vandaag."

Madrid In Motion's U25-ruiter Jack Whitaker glimlachte en voegde toe: "Als je naar de GC Prague Playoffs komt, moeten ruiters en paarden echt in vorm zijn, want het is een hele uitdaging. Ik ben super blij met ons team vandaag, het betekent veel voor iedereen en het is fantastisch om de steun te zien die we krijgen van ons hele team.”

Nadat Valkenswaard United de afgelopen jaren telkens de finale van de GCL Super Cup haalden, was het afwachten of daar dit jaar opnieuw in zouden slagen. Maar na 2 springfouten van zowel Marcus Ehning met Stargold, U25-ruiter Gilles Thomas met Luna van het Dennehof en legende John Whitaker met Equine America Unick du Francport eindigde het team met een totaal van 24 strafpunten. Het leverde hen uiteindelijk een plaatsje op binnen de top zes.

Terwijl Marlon Zanotelli en Grand Slam VDL voor de St. Troprez Pirates van wal stak met 4 strafpunten vervolgde Gerrit Nieberg op Ben 431 met een totaal van 8 stafpunten en kreeg Simon Delestre met zijn toppaard Dexter Fontenis Z een springfout op hindernis 11 wat een totaal van 16 strafpunten opleverde en een bijhorende plaats in de finale.

Het was een zenuwslopende start voor de thuisploeg Prague Lions, powered by Czech Equestrian Team, doordat Fernando Martinez Sommer en Cor Bakker niet in het juiste ritme zaten en hun ronde eindigden met een totaal van 24 strafpunten. Maar de rollen draaiden toen de Belgische ‘jongens’ Niels Brynseels met Delux van T&L met zijn toverstaf zwaaiden en de eerste foutloze ronde van de dag afleverden. Een jammerlijke fout op de voorlaatste hindernis voor Pieter Devos en Mom's Toupie de la Roque zorgde ervoor dat het team op de drempel van kwalificatie stond en moest wachten tot het laatste team zou vertrekken voordat hun lot zou worden beslist.

In een gesprek met Rosie Tapner voor GCTV na afloop van de halve finale, sprak Niels Bruynseels over de klasse van vandaag: “Het gaf me een ongelooflijk gevoel. Fernando had pech, ik heb echt medelijden met hem. Daarna dachten we dat kwalificatie voor de GCL Super Cup Finale niet meer mogelijk was. Toen ik de ring binnenkwam, duwde het publiek mij naar een ongelooflijke prestatie.”

Vervolgens gaf hij een shout-out aan de immer populaire Delux van T&L door te zeggen: "Ik moet mijn paard bedanken vandaag, hij was geweldig. Mom’s Toupie de la Roque van Pieter reed ook een uitstekende ronde en we zijn blij dat we zondag iets terug kunnen doen."

Het was een van wereldklasse Mark Mcauley en GRS Lady Amaro die Madrid In Motion een epische start gaven. Mark sprak met GCTV nadat hij had gezegd: "Het was gewoon een van die rondes waarin ik elke sprong maakte zoals ik wilde. De merrie gaf alles zodat ik zelfverzekerd kon rijden, ik hoefde me geen zorgen te maken over zondag."

Vervolgens komt U25-ruiter Jack Whitaker met Equine America Q Pavaratti N die hun spel opvoerde met een foutloze ronde totdat de laatste twee hindernissen vielen en genoegen moesten nemen met 8 fouten. Teamanker Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P., GCL Paard van het Jaar 2023, bewezen opnieuw waarom ze de prijs eerder deze week wonnen door deze zware omloop snel en foutloos af te werken en zo naar de leiding te stormen.

Paris Panthers wilde graag revanche na het verlies van het kampioenschap een paar weken geleden en stelde een van de sterkste teams op papier op. Vier fouten elk na delicate aanrakingen van Gregory Wathelet op Bond Jamesbond de Hay en Harrie Smolders met Uricas v/d Kattevennen hielden hen nog steeds in de strijd. Ben Maher en Faltic HB zorgen over het 1.60m parcours voor een indrukwekkende foutloze ronde, maar konden het tempo van Madrid In Motion niet evenaren en glipten achter hen aan met hetzelfde aantal fouten, maar 2 seconden langzamer in de gecombineerde tijd.

Als laatste moest de seizoenskampioen van 2023, Riesenbeck International, powered by Kingsland Equestrian. Teameigenaar en manager Ludger Beerbaum moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten. Een ongelukkige fout van Eoin McMahon en Mila bij de voorlaatste hindernis en een vlekkeloze nulronde van Christian Kukuk op Checker 47 hielden hen in de wedstrijd. Maar door een verrassende 4 springfouten van Philipp Weishaupt en Zinaday overhandigde Riesenbeck International de pole position aan Madrid In Motion voor de laatste krachtmeting van zondag!

De Longines Global Champions Tour Super Grand Prix morgen en de GCL Super Cup Finale van zondag beloven zich te zullen afspelen te midden van overvolle tribunes, aangezien de resultaten van vandaag bevestigen dat meeslepende kijkervaringen verzekerd zijn. Liefhebbers van springsport over de hele wereld kunnen live meekijken op GCTV, waar ze worden getrakteerd op deskundig commentaar, inzichtelijke analyses, geavanceerde graphics en exclusieve interviews met ruiters die naadloos in de verslaggeving zijn geïntegreerd.

 

In beeld

Komende evenementen

CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

Voorbije evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Laatste Haverklap