Stephex Horse Trucks

Rome: Reactie van Ludo & Nicola Philippaerts
Bjorn Van Bunder
23/05/2014 22:02
2 min
paardenfotograaf.be

Rome: Reactie van Ludo & Nicola Philippaerts

Via een persbericht op www.ludophilippaerts.be reageren Ludo en Nicola, teamleden van het winnend Belgisch team in de Furusiyya Nations Cup van Rome.

“ Dit is een fantastisch gevoel ” zegt Nicola Philippaerts. “ Dit is opnieuw een mijlpaal in mijn carrière want nooit eerder won ik een landenwedstrijd. Het was bijzonder spannend. Na de eerste ronde, waarin ons team uitstekend presteerde, stonden we tweede. Jammer van papa en Challenge die in de tweede ronde last hadden van vermoeidheid maar ze moeten vooral hun eerste ronde onthouden. Beiden hebben maandenlang geen wedstrijden gereden maar toonden de laatste weken dat er met hen nog steeds rekening moet gehouden worden. Niels en Constant deden het schitterend en zij bogen de scheve situatie opnieuw om. Toen ik moest rijden wist ik dat ik één foutje mocht maken. Halfweg het parcours, op hindernis 8, tikte ik één balk aan maar voor het overige deed Forever d'Arco ter Linden het voortreffelijk. Ik ben fier op mijn hengst! ”

Ludo zorgde in de tweede ronde voor de enige tegenvaller door zes balken af te springen. “ De eerste ronde was voortreffelijk maar de tweede was van een totaal ander allooi ” blikt Ludo Philippaerts terug op zijn wedstrijd. “ Op het einde van mijn eerste ronde tikte ik op de voorlaatste hindernis, de dubbelsprong, één balk aan. Jammer want ik had net zo goed een foutloze ronde kunnen springen. Toen ik met Challenge de arena betrad om mijn tweede ronde te rijden voelde ik meteen dat het niet goed zat. Hij sprong niet goed en stapelde de fouten op. Dat was Challenge niet die sprong. De reden is simpel, hij was doodmoe. De pijp was leeg en dat is doodnormaal als je ziet welk parcours we de laatste maanden hebben afgelegd. Als je maanden aan de stuk helemaal niet springt en plots de ene topwedstrijd na de andere afwerkt dan kan dit gebeuren. Het is uiteraard jammer maar dit is topsport hè. We hebben samen een mooi parcours afgelegd maar deze hindernissen waren letterlijk en figuurlijk iets te hoog. Dramatisch is dit niet. We beginnen gewoon opnieuw op te bouwen en komen er samen wel. Ik vind het fantastisch dat ons land hier gewonnen heeft. Echt waar! ”

In beeld

Voorbije evenementen

CSI4*-W Sao Paulo 20/08 - 25/08

CSI5*/CSI2* Ottawa 21/08 - 25/08

CSI2* Del Mar 21/08 - 25/08

CSI3* Azelhof 21/08 - 25/08

CSI2* North Salem 22/08 - 25/08

CSI2* Chepstow 22/08 - 25/08

CSI5*/CSI2* LGCT Valkenswaard 23/08 - 25/08

Laatste Haverklap