Rombouts en Haep springen op het GP-podium in Lier
10/12/2023 17:50
2 min

In het sfeervolle decor van het Azelhof in Lier stond vanmiddag met de CSI2* Grand Prix het absolute hoogtepunt van het weekend op het programma. In een rubriek met hindernissen over een hoogte van 1.45m, zorgden 71 combinaties voor een spectaculaire vertoning. Van deze 71 combinaties wisten er uiteindelijk 16 foutloos te blijven in de basisomloop en zo naar een plaatsje in de barrage te springen.

Bij die 16 behoorden ook enkele Belgische combinaties en een van hen was amazone Kirsten Rombouts met haar zelf-gefokte 11-jarige BWP-ruin Mowgli KR (Thunder van de Zuuthoeve). Rombouts liet het in de barrage opnieuw vlekkeloos verlopen en met een tijd van 35.55 seconden verzekerde ze zich van de 2de plaats in het klassement.

Maar ook Katja Haep wist zich tijdens deze CSI2* GP van een plaatsje op het podium te verzekeren. Haep, die er opnieuw een uitstekend concours heeft opzitten, zadelde voor deze GP de 8-jarige schimmelmerrie Romy FZ (Baltic VDL) en wist de 3de plaats voor haar rekening te nemen na een foutloze ronde in 36.60 seconden.

De overwinning moesten onze landgenotes echter laten aan de Française Camille Conde Ferreira met haar 12-jarige hengst Bassano de Nantuel (Baloubet du Rout). Die wist na een foutloze ronde de klok te stoppen in 35.44 seconden en wist daarmee een Belgische overwinning te voorkomen.

Verderop in het klassement was er voor ons land ook nog een 4de plaats voor Yana Jansegers met Orlando van de Afspanning (Kartouzo Van ’t Kathof), een 5de plaats ex aequo voor Andres Vereecke met Call Me de Muze Z (Clarissimo Z) en voor Pieter Devos met Casual DV Z (Cornet Obolensky), een 7de plaats voor Elke Appeltans met Basic Instinct Z (Balou du Rouet), een 14de plaats voor Dimme D’Haese met Lord Geno (Lord Argentinus), een 16de plaats voor Jeroen Appelen met Monte Blue PS (Monte Bellini) en een 18de plaats voor Karel Cox met Esprit de Talma (Vigo Cece).