Lydie Kooremans
06/08/2007 08:34
18/03/2023 06:47

Raf Kooremans wint Benelux kampioenschap eventing

Voor de derde keer op een rij wint Raf Kooremans met zijn paard Izanetta op indrukwekkende wijze het Benelux kampioenschap eventing... Raf stond na de dressuur en springen op de eerste plaats. Gisteren werd de cross country gereden op het domein van Baron Casier te Nokere. Het was een mooi, pittig niet te onderschatten parcour. Ook de tijd was heel moeilijk haalbaar, maar zeg nooit dat het niet te doen is . De ruiters en paarden moesten het parcours afleggen tegen een tempo van 550m/min. Er werd in het klassement nogal wat geschut, zo werd Bart Hermans 23ste na dressuur en springen knap 6de in het totaal, Stefan De Smet haalde met zijn paard de vijfde plaats, Steve Van Winkel op plaats nr 4. De top drie bestond uit Frederick Smet met United, op de tweede plaats zagen we Lara de Liederkerke en op de eerste plaats Raf Kooremans met Izanetta. Raf loodste zijn Izanetta als enige foutloos en binnen de toegestane tijd door de cross. Het is een ongelofelijke prestatie daar deze combinatie eerder dit jaar al het LRV en BELGISCH kampioenschap op zijn naam schreef. In 2005 won Raf het BELGISCH en BENELUX kampioenschap, in 2006 het LRV, BELGISCH en BENELUX kampioenschap en nu in 2007 doet hij deze prestatie nog een keer over en allemaal met hetzelfde paard zijn Izanetje, een unieke prestatie in de Belgische paardensportgeschiedenis.