Stephex Horse Trucks

Christophe Cuypers
11/09/2006 16:32
20/03/2023 09:43
4 min
archief galop.be

Provinciale tornooien te Antwerpen en Limburg

ANTWERPEN
Dressuur

De individuele dressuur werd overheerst door Wilfried Mondelaers... Met de zwarte Ferro-zoon Warkant van Gestelhof won de dressuurruiter uit de rijvereniging Vorst de klasse Zwaar 2. Marielle Jonckers uit Arendonk kreeg met Sissi (v. Remondo) de tweede plaats toebedeeld voor Jan Verwimp uit de rijvereniging Houtvenne met Cyrano van de Zuuthoeve (v. Cheenook).

In de klasse Zwaar 1 stond Mondelaers opnieuw bovenaan met een product van het Gestelhof in Meerhout. Agami van het Gestelhof (v. Saros van het Gestelhof), stapte, draafde en galoppeerde dankzij de fijne hulpen van Wilfried Mondelaers naar de overwinning in de klasse Zwaar 1 en de felbegeerde selectiepunten voor het nationaal ruitertornooi in Kasterlee op 1 oktober als het spannend wordt om de nationale titels in de hoogste dressuurklassen.

Springen

Het is een cliché als geen ander in de barrages van springwedstrijden en in de barrage die besliste over de provinciale titel in de klasse Zwaar werd het nog maar eens bevestigd. Tien combinaties konden zich na een dubbel foutloze omloop plaatsen voor de ultieme barrage. Daarin sneuvelde favoriet Patrik Spits die zich zowel met Witney (v. Codex) en Cumo Z (v. Cumano BD) plaatste, op hindernis 2, een stijlsprong op maat die nog anderen hun provinciale dromen deed uit elkaar spatten. Bart Anthonissen was de eerste die met Sadin (v. Lancelot) een foutloze rit neerzette. Walter Van Massenhoven uit Schoonbroek slaagde daar ook in maar had net iets meer seconden nodig. Even leek de titel naar Kasterlee te gaan toen ?eeuwige tweede´ Nick Van Gorp zijn Odessa (v. Saygon) nog maar eens snel en foutloos door de barrage loodste. Zijn clubgenote Liesbet Van Laer bewees met Sacha (v. Saygon) dat het nog sneller kon, maar kreeg een fout op de inmiddels bekende stijlsprong. Wim Vinckx, aan de slag bij stal de Dwerse Hagen in Sint-Katelijne-Waver, perste alles uit de Monaco-dochter Rivella, de schimmelmerrie bleef van alle hindernissen en ging bovendien bijzonder snel. Het gevolg van zoveel stuurmanskunst was dat de combinatie uit Meer, die als reserve slechts in aller laatste instantie aan de selectie werd toegevoegd, twee seconden sneller door de finishlijn flitste dan zijn collega uit Kasterlee.

Patrik Spits uit Heist op den Berg won de klasse Midden met Vlinder van het Bremhof (v. Cento) voor Bart Hermans met Winnie H (v. Trevano). De klasse Licht ging naar een combinatie uit de rijvereniging Wuustwezel. Jessy Vermeiren was met Sia (v. Natal) de snelste van de barragekandidaten.

Groepsdressuur

De groepsdressuur werd gedomineerd door de organisatoren van het nationaal ruitertornooi op 1 oktober. De Lustige Dravers uit Kasterlee beginnen aan hun nationaal kampioenschap als provinciale kampioenen in de Antwerpse groepsdressuur. Ook de klasse Zwaar B ging naar het achttal van Kasterlee. De hoogste klasse van de groepsdressuur was voor de rijvereniging Kontcich die onder leiding van Sonja Augustijnen een perfecte Kür neerzette.

LIMBURG
Pony´s

In Opglabbeek werd door de rijvereniging Lustige Dravers Genk op een prachtige wijze het eerste luik van het provinciaal kampioenschap georganiseerd. Vandaag zaterdag waren de pony"s te gast. In de groepsdressuur werd het nog erg spannend toen Sint Kristoffel Bocholt in de overkamping beter scoorde dan Sint Pieter Lommel. Toch haalde het achttal van kommandant Johan Korsten het nog nipt. In de klasse licht was de overwinning voor Berkenruiters uit Gellik, terwijl Sint Kristoffel Bocholt het in de klasse Beginnelingen haalde. In de individuele dressuur waren de titels voor Pieter Clemens, Beverst met Ledy, Louke Baeten uit Lommel met Windsor en Krisia Peremans uit Heusden met Opium.

In de springwedstrijd maakte Carmen Moors uit Vlijtingen haar favorietenrol in de klasse Midden waar. Met Loes van Veltjens won ze de titel in stokmaat C, met Valentijn en Irish Amber was ze 1 en 2 in de stokmaat D. Hiermee zijn hoge verwachtingen geschapen voor zondag 24 september wanneer ze voor de nationale titel gaan voor eigen publiek.

Paarden

Op zondag waren de paarden en ruiters van de Limburgse rijverenigingen te gast in Oppglabbeek voor hun provinciaal kampioenschap. In de groepsdressuur viel de rijvereniging Overpelt de hoogste eer te beurt door de klasse Zwaar A te winnen. Kommandant Toine Loos kan alvast met vertrouwen naar het nationaal kampioenschap toewerken.

In de hoogste klasse van de individuele dressuur kon Ronals Steegmans uit de organiserende vereniging uitpakken met de provinciale titel. Hij bleef met Seigneur B (v. Nougat) alle amazones van de klasse Z2 voor die de afgelopen zomer zo sterk presteerden in de hoogste klasse van LRV.

De kans was vooraf groot dat ?Schepers´-telg de barrage van de klasse Zwaar zou winnen. Dat werd meteen ook bevestigd door de knappe prestatie van Joris Schepers die met Wodan (v. Flamenco Desemilly) dubbel foutloos bleef en dat bovendien ook nog eens bevestigde in de barrage met twee waarin Jaak Ceyssens 11 strafpunten aangerekend kreeg. (bron LRV)

Komende evenementen

Paris Olympic Games 2024 30/07 - 06/08

CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

Voorbije evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Laatste Haverklap