Provinciale pony indoors LRV
Peter Van den Bulck / LRV
24/02/2014 17:07
4 min
paardenfotograaf.be

Provinciale pony indoors LRV

Laurine Thijs klopt Thibault Philippaerts bij de pony’s in Limburg

Tibhault Philippaerts stond met twee pony’s in de top-drie van de selectielijst van de klasse D-Midden. Lauren Moors stond op plaats twee. Maar het was de nummer vier uit de provinciale selectiestand die zowel in het stijlrijden als in de Barema A het sterkst voor de dag kwam. Laurine Thijs (Javanais van de Bakkershoeve) is lid van LRV Hoeselt. Ze kon als enige in de barrage met drie kandidaten foutloos blijven. Lauren Moors (Surprise) van LRV Vlijtingen reed naar de tweede plaats. Thibault Philippaerts (Nikkeli’s First)van LRV Meeuwen werd derde. In het stijlrijden rijdt hij naar het zilver voor Lauren Moors. In de klasse C-Midden wint Aaron Tijskens (Welco van het Farasohof) van LRV Bocholt voor Ine Jansen (Aborra van de Bremhoeve). In het stijlrijden wisselen de twee clubgenoten van plaats. In de klasse B-Licht kunnen vijf kandidaten zich voor de barrage plaatsen. Ylona Thijs (LRV Vlijtingen) wint in een bijzonder knappe tijd. Ze is met Sarina vijf seconden sneller dan Emaly Panis (LRV Hoeselt) met Paddington’s O’Malley, die het stijlrijden wint. In de klasse D-Licht wint Lauren Vangronsveld (Grietje van de Mispelaere) van LRV Gellik de Barema-A. In het stijlrijden is Dorien Engelen (Atleet van de Meidoorn) de beste. In de klasse C-Licht is Aaron Tijskens (Fireball) van LRV Bocholt de enige foutloze in de barrage. In het stijlrijden wint Cedric Nouwen (Lente) van LRV Stevoort.

Jorich Spits pakt twee provinciale titels op één dag

Jorich Spits (foto) van LRV Merksplas is aan zijn laatste seizoen bij de pony's bezig. 2014 wordt er alvast één om in te kaderen want hij werd zowel provinciaal kampioen in D-Midden als in C-Midden. In de klasse D-Midden was hij met Galinka de enige combinatie die foutloos kon blijven in de barrage en hij zette ook nog eens de scherpste tijd neer. Provinciaal outdoor-kampioen en clubgenoot Louis Wouters (Hickstead Castanoo) wordt tweede voor Charlotte van Duppen (Sunny Boy) van LRV Gierle. Het stijlrijden in de hoogste klasse gaat naar Jasper Peeters van LRV Rijkevorsel met Kandor van Orchid’s. In de klasse C-Midden mocht Jorich Spits met Wolf het erelint afhalen. Zijn clubgenote Benthe De Houwer (Elfie Ferrari Engelbert) wordt tweede voor Shelsey Berksvens (Quanto) van LRV Beerse die ’s morgens het stijlrijden had gewonnen. In de klasse B-Licht wint Caro-Belle De Hornois van LRV Kontich met Hiawatha. In het stijlrijden maakt Shani Geentjes (Giovanni) van LRV Beerse het meeste indruk. In de klasse D-Licht is er winst voor Michelle Malisart van LRV Merksplas met Calimero. In het stijlrijden wint Floor Anthonissen van LRV Wuustwezel met Miss Vleut. In de klasse C-Licht wint Cynthia van Herck met Fiuri van Mol Achterbos. In het stijlrijden is er goud voor Stien Holemans van LRV Westerlo met Vicky. De intergewesten-wedstrijd gaat naar het gewest Turnhout voor het gewest Mechelen-Kontich.

Stefanie Van Riet en LRV Merchtem beleven super dag

Stefanie Van Riet van LRV Merchtem wordt provinciaal kampioen in de klasse D-Midden met Ella de l’Huitrelle, ze wordt tweede met Crack Drum vh Juxschot en vierde met Elcaro’F’ vh Juxschot. Inez De Proft (Corina vh Puttenhof) van LRV opwijk wordt derde. Ook in het stijlrijden is de amazone van LRV Merchtem de beste. In de klasse C-Midden wint Stef De Plecker van LRV Merchtem met Donita van den Ham. Louise De Smedt (Varenberghs Roxy) van LRV Tienen wordt tweede voor Emma Vanvuchelen (Valentina van het Koekoekshof). Louise De Smedt wint het stijlrijden. In de klasse B-Licht is Eva Verdoodt van LRV opwijk met Bijou de enige foutloze. In het stijlrijden is de zege voor Lise Vanvuchelen van LRV Sint-Joris-Winge met Joly. In D-Licht wint Charlotte Van Bellinghen van LRV Nederokkerzeel met Popeline de l’ Aube. Anouk De Proft van LRV Opwijk wint het stijlrijden met Nevlin. In de klasse C-Licht doet Charlotte Van Belinghen haar nummer nog eens over met de pony Cindrine (v. Bertus). Stan De Plecker van LRV Merchtem wint met Waaie Q Etoyca. (op de foto de stijlkampioenen LRV-Brabant).

KG sporthorses (Koen De Clerck) gespecialiseerd in verkoop van pony's zag 2 van zijn referenties provinciaal kampioen worden nl Ella in D-midden en Cindrine in D-Licht

In beeld

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Voorbije evenementen

FEI Jumping European Championship for Young Riders, Juniors and Children 2024 15/07 - 21/07

CSI3* Tryon 16/07 - 21/07

CSI2* Bonheiden 17/07 - 21/07

CSI3* Saugerties NY 17/07 - 21/07

CSI2* Zuidwolde 17/07 - 21/07

CSI2* Caledon ON 17/07 - 21/07

CSI2* Traverse City 17/07 - 21/07

CSI3* Chard 17/07 - 21/07

CSI5*/CSI3*/CSI2* LGCT Riesenbeck 18/07 - 21/07

CSI5*/CSI3* Dinard 18/07 - 21/07

Laatste Haverklap