Provinciaal Kampioenschap Pony’s LRV
Els Boterdaele en LRV
01/03/2016 08:54
20/03/2023 02:14
5 min
paardenfotograaf.be

Provinciaal Kampioenschap Pony’s LRV

Provinciaal Kampioenschap Pony’s LRV Antwerpen: Wat een dag voor Jarne Francken!

Wat een dag voor Jarne Francken op de Provinciale Kampioenschappen in Hippisch Centrum Moervelden te Ranst. De ponyruiter van LRV Rijkevorsel won maar liefst drie provinciale titels en pakte ook nog eens zilver in de hoogste klasse D-Midden. Maar dit kampioenschap zal ook de geschiedenis ingaan als het Provinciaal Kampioenschap waar een wereldkampioen, ook provinciaal kampioen werd.

Twee weken nadat Max Sebrechts van LRV Broechem als Wereldkampioen Children de piste uitreed, won hij nu ook het Provinciaal Kampioenschap Barema-A van de Klasse D-Midden. Met Kodiak Optimus (v. Kanshebber) was Max sneller dan Mirthe Braspennincx van LRV Sint-Lenaarts en Lovely Surprise. Benthe De Houwer van LRV Merksplas pakte met Jus de Pomme “E” v/h Juxschot (v. Eternity van de N. Ranch) brons. Shani Geentjes (LRV Beerse) met Pasquimel werd vierde voor Charlotte Van Duppen (LRV Gierle) met Sunny Boy. ’s Morgens was Silke Versmissen van LRV Lille al kampioen in het stijlrijden geworden met J’adore Dior (v. Neron). Jarne Francken van LRV Rijkevorsel en Galant (v. Emmickshoven’s Diego) werden tweede voor Benthe De Houwer met Jus de Pomme “E” v/h Juxschot.

Naast zijn zilveren medaille in de klasse D-Midden, won Jarne Francken dubbel goud in de klasse C-Midden. Met Fieke van de Wezelse Heihoeve (v. Fourbreaker vd Wezelse Heihoeve) won hij zowel in de Barema A-wedstrijd als bij het stijlrijden. In de Barema-A-wedstijd was hij sneller dan Pauline Van Dyck van LRV Broechem met Sun Shine (v. Nicolai) en Emilie Moris (LRV Itegem) met Spirit. Bij het stijlrijden bleef Jarne Francken voor Charlotte Van Duppen van LRV Gierle met Valentina van het Koekoekshof (v. Miracle A Mahoud). Marhte Van Thielen (LRV Bevel) en Blommerschot’s Romeo (v. Kantje’s Ronaldo).

Ook in de klasse B-Licht was er een Provinciale titel voor Jarne Francken. Hij won het stijlrijden met Otje S.S van de Delthoeve (v. Ive van de Delthoeve). Febe Breugelmans van LRV Westerlo won zilver met More for More. Estée Echelpoels van LRV Overbroek reed Ten Ankers Freeanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom) naar een bronzen medaille. In de Barema-A-wedstrijd gingen 13 combinaties naar de barrage en daarin bleven er 6 combinaties foutloos. De snelste van was Joppe Van Dijck van LRV Rijkevorsel. Hij was sneller dan Janou Geentjes van LRV Gierle met Bodyguard (v. Ten Ankers Bileander) en Laura Petit (LRV Merksplas) met Fair Faith (v. Casperhof’s Eddy).

In de klasse C-Licht was er een gouden medaille voor Lore Cas van LRV Wuustwezel met Norina (v. Nescio) in het stijlrijden. Marie Moortgat van LRV Broechem won de Barema-A-wedstrijd met Red-Boy. Twan Van Opstal reed met Obelix van ’t Hollandhof (v. Principal Dream van de Delthoeve) met de meeste stijl door het parcours van de klasse D-Licht. In de Barema-A-wedstrijd was het goud voor Anne Van Dijck (Jumper) van LRV Gierle.


Provinciale indoor pony's Oost-Vlaanderen

Een topdag! Daar was iedereen het over eens als de laatste prijsuitreiking voorbij was, zondag in de Expohallen in Gent. Flanders Horse Expo stond in het teken van LRV en het provinciale ponykampioenschap. De hele dag een overvolle tribune en mensen rijen dik rond de piste. Hoewel vooral bij de beginnertjes toch wel wat pony’s en ruitertjes onder de indruk waren werd er ook echt gestreden voor de provinciale titels.

De beginnelingen kwamen eerst aan bod met stijlprijzen voor Gaëlle Van Melkebeek uit Haaltert (SB), Ellen de Landtsheer uit Lokeren-Heiende (AB), Hanne Vermeulen uit Sint-Niklaas (BB), Robbe Andries uit Waasmunster (CB) en Joke Vanhove uit Sinaai (DB).

In de wedstrijd D-licht was Aliki Rotsaert uit Bassevelde met Vitesse de snelste voor Laura Raemdonck uit Moerzeke en Laura Caeldries uit Sinaai. De meest stijlvolle was Louise Steyaert uit Wachtebeke met Ochid’s Shamira. In C-licht voor de barema-A een volledig “Moerzeeks” podium met Sara Buysse op één met Ibidza van ‘t Neerhof, Sverre Witman op twee en Laura Raemdonck op drie. De stijlprijs in CL was voor Laura Caeldries uit Sinaai met Simba.

De strijd om de felbegeerde linten in de hoogste reeksen ging daarna van start met de reeks C-midden. Aliki Rotsaert uit Bassevelde kon na een sterk indoorseizoen ook op het kampioenschap bevestigen met Manor’s Top Jet. De stijlprijs moest ze echter laten aan de Dylan Stals uit Wachtebeke met Jalibelle Van ‘t Siamshof.

B-licht werd een barrage tussen 2 jongens: Kiano Teirbrood uit Sinaai was met Best-Mix Kastanaki sneller dan uittredend indoorkampioen Ilias De Vos uit Eksaarde-Doorslaar met Kasper Van Klein Hei. Kiano mocht ook het lint van stijlkampioen omhangen.

En ook in D-midden was Sinaai aan het feest. Hier werd het een “meisjes-barrage” waarin Rania Dindane als enige foutloos bleef met Moonfighter Machiavelli. Clubgenote Elise Van Den Branden werd derde met Bonheur en Aliki Rotsaert uit Bassevelde werd tweede met Tornado III. Elise mocht het lint voor de stijlprijs omhangen. Met Elise en Rania heeft Oost-Vlaanderen meteen de jongste kampioenen ooit in D-midden: beide dames zijn pas 11 jaar. Dus toekomst verzekerd!



Aaron Tijskens is grote slokop op Limburgse Provinciale Pony-indoor

Aaron Tijskens van LRV Bocholt was de grote slokop op het Limburgs Provinciaal Kampioenschap. De ‘thuisruiter’ won in de voormiddag het stijlklassement in de klasse D-Midden en C-Midden. In de namiddag reed hij naar goud en het bijhorende erelint in de barrages van de klasse D-Midden en C-Middden. Stijl gekoppeld aan efficiëntie. Een ideale mix om met vertrouwen richting het Nationaal Kampioenschap op 12 maart te rijden.

In de klasse D-Midden, kon de veertienjarige ponyruiter van de organiserende ponyclub, winnen met zijn Ulysse du Manon. Tweemaal moest zijn clubgenote Diete Vossen met Injas tevreden zijn met een tweede plaats. In het stijlklassement pakte Eleen Moors van LRV Vlijtingen brons. In de Barema-A-wedstrijd was er brons voor Inne Jannsen van LRV Bocholt. Daarmee was het podium van de hoogste reeks volledig gevuld met combinaties van LRV Bocholt.

In de klasse C-Midden pakte Aron goud in het stijlrijden en de Barema-A met Welco van het Farasohof (v. Large Rivers Cleopas). Olivier Nouwen (LRV Stevoort) moest tweemaal nipt de duimen leggen.

In de klasse B-Licht ging Dries Vranken, van LRV Vlijtingen het snelst door de tweede fase. Daarmee was ook hij meteen verzekerd van ‘dubbele’ winst. In de voormiddag had hij immers ook al het stijlklassment gewonnen.

Het Interclubkampioenschap ging naar LRV Sint-Albanus Vlijtingen.

Bron: Els Boterdaele en LRV

In beeld

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

FEI Jumping European Championship for Young Riders, Juniors and Children 2024 15/07 - 21/07

CSI3* Tryon 16/07 - 21/07

CSI2* Bonheiden 17/07 - 21/07

CSI3* Saugerties NY 17/07 - 21/07

CSI2* Zuidwolde 17/07 - 21/07

CSI2* Caledon ON 17/07 - 21/07

CSI2* Traverse City 17/07 - 21/07

CSI3* Chard 17/07 - 21/07

CSI5*/CSI3*/CSI2* LGCT Riesenbeck 18/07 - 21/07

CSI5*/CSI3* Dinard 18/07 - 21/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

Voorbije evenementen

CSI4*/CSI2* Chantilly 09/07 - 14/07

CSI3* Megeve 09/07 - 14/07

CSI2* Courrière 09/07 - 14/07

CSI2* Tryon 09/07 - 14/07

CSI3* Traverse 10/07 - 14/07

CSI3* San Giovanni in Marignano 10/07 - 14/07

CSIO3* EEF Budapest 11/07 - 14/07

CSI2* Biskupiec 11/07 - 14/07

CSIO5* Falsterbo 11/07 - 14/07

CSI4* La Coruña 12/07 - 14/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 12/07 - 14/07

Laatste Haverklap