Podiumplaats voor Louise Ameeuw in St. Tropez
26/06/2023 11:47

Naast de Longines Global Champions Tour van Parijs werd er deze week op Franse bodem ook gesprongen op de Hubside Jumping van Grimaud aan de Golf van St. Tropez. Voor ons land kwam daar onder ander amazone Louise Ameeuw aan de start en die wist daar gisteren naar een podiumplaats te springen tijdens de CSI2* 1.40m rubriek. Ameeuw rekende op de 9-jarige BWP-merrie Orphy van de Kruishoeve (Elvis Ter Putte) van fokker Eric Polfliet en zowel in de 1ste als in de 2de fase wist zij voor een keurige foutloze ronde te zorgen. Ze kruiste daarbij de meet in 39.97 seconden en deze prestatie leverde haar een 2de plaats op in het klassement.

De winst moest ze echter laten aan de Portugese amazone Mandy Mendes Costa met de 11-jarige SBS-ruin Gray D Albion DB (Balou du Rouet) van fokker Nicole Bouilliart. Die wist de klok te stoppen in 37.90 seconden en wist zo de overwinning overtuigend in eigen land te houden. En ook de 3de plaats kleurde hier Frans en daarvoor zorgde Paul Delforge met de 8-jarige Zangersheide-merrie Karatoya Bel Z (Kigali) van fokker … Ook zij hielden het tweemaal foutloos, maar kruisten de meet in 40.00 seconden.

Ignace Philips De Vuyst werd in deze rubriek nog 7de met Quiktie Z (Quality Time TN) en voor Maxime Harmegnies was er een 12de plaats met Forever du Givre (Vigo d’ Arsouilles).