Stephex Horse Trucks

Van den Bulck Peter
19/09/2006 11:40
3 min
paardenfotograaf.be

Pieter Kenis is in supervorm op provinciaal ponykampioenschap te Berlaar

LRV Sint-Pieter Berlaar vierde twee jaar geleden haar vijftigjarig bestaan, het was meteen een mooie aanleiding voor de vereniging om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het provinciaal ponytornooi van LRV-Antwerpen... Op de aaneengesloten terreinen van de familie Cornelis werd er door enkele honderden ponyruitertjes om de provinciale titels gestreden. Nog eens zoveel ouders, supporters en toeschouwers kwamen de verrichtingen van hun kleine spruiten volgen.

Alle foto"s zijn online te bekijken: klik hier

Pieter Kenis en Calle Poelmans springen naar provinciale titels


Pieter Kenis uit Beerse die met Jolly

De eerste categorie die voor de provinciale titel in het hindernisspringen op het feeststerrein in actie kwam was de klasse B-Licht. In een bomvolle barrage werd er door de kleine pony´s heel erg snel gereden en dat was een kolfje naar de hand van Pieter Kenis uit Beerse die met Jolly in de korste tijd kon finishen. De ruiter uit Beerse die met nog twee andere pony´s de barrage haalde, bleef bovendien foutloos en zette zijn provinciaal kampioenschap alvast met een zege in.


Pieter Kenis uit Beerse die met Cindrine

Dat hij met één provinciale titel nog niet tevreden was merkten zijn supporters toen hij in de barrage van de klasse C-Midden ook nog eens volle gas gaf met Cindrine, een dochter van de BRP-ponyhengst Bertus. Opnieuw kon er niemand meer aan zijn tijd en dus mochten Cindrine en Pieter zich nog eens als winnaar in de prijsuitreiking opstelen.


Calle Poelmans uit Vorselaar met Brainstormer

De klasse D-Midden beloofde spanning en sterke ponysport met alle Antwerpse tenoren uit de hoogste ponyklasse. Spanning en ponysport kregen de toeschouwers met mooie barrageritten en sterk springende pony´s die blijkbaar beseften dat het om de provinciale titels ging en net dat ietsje meer wilden doen voor hun ruiter of amazone.

Dat Calle Poelmans uit Vorselaar met Brainstormer (v. Ten Ankers Jerolianca) de barrage kon winnen, zal voor de insiders zeker geen verassing geweest zijn. Calle Poelmans won met Brainstormer eerder al het nationaal eventingkampioenschap voor pony´s in Minderhout en is altijd in vorm als de tijd van de provinciale en nationale kampioenschappen voor de deur staat. De combinatie haalde trouwens ook een zilveren teammedaille op het EK eventing voor ponyruiters en kan met vertrouwen uitkijken naar het nationaal ponytornooi van volgende week als LRV Vlijtingen de beste ponycombinaties uit LRV ontvangt.

Nationale kampioenen pakken ook de provinciale titel

De voormiddag van een provinciaal ponytornooi wordt traditioneel ingenomen door de dressuurwedstrijden en de groepsdressuur. In de groepsdressuur mochten de ponyclubs Pulderbos, Tielen en Rijkevorsel overkampen om de overwinning in de hoogste klasse. De ponyclub uit Rijkevorsel onder leiding van Paula Mertens, die in 2005 ook al de nationale titel pakten, bleken een homogeen geheel en wonnen de provinciale titel, net voor het achttal van de ponyclub Pulderbos dat eveneens uitblonk in teamgeest en het wel heel erg spannend maakte toen de punten werden opgeteld. Het achttal van de ponyclub Tielen mocht zich tijdens de openingsparade voor de bronzen medaille opstellen.

Robbe Wens voor tweede maal op rij provinciaal dressuurkampioen in C-Licht

In de individuele dressuur worden de titels over de verschillende stokmaten verdeeld. In de klasse BL1 ging de overwinning naar Loranne Livens uit Kontich die met de Nabor-afstammelinge Caroke een sterke proef neerzette. Loranne en Caroke wonnen het voorbije seizoen op vijf tornooien en in Berlaar trok de dochter van dressuurcoach Ronny Livens, die lijn gewoon door. Een stokmaat groter was de zege weggelegd voor Robbe Wens uit Minderhout die net als vorig jaar met Turbo provinciaal kampioen werd in de klasse C-Licht.

In de klasse D-Licht met pony´s die een maximale stokmaat van 148 cm hebben, was de overwinning voor een combinatie uit Lichtaart. Laurence Roos kreeg met Derengo (v. Derby) van de jury de beste beoordeling en zag een regelmatig seizoen bekroond met een provinciale titel en een zekere selectie voor het nationaal ponytornooi van volgende week te Vlijtingen.

Komende evenementen

Paris Olympic Games 2024 30/07 - 06/08

CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

CSI2* Azelhof 31/07 - 04/08

CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

Voorbije evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Laatste Haverklap