Pieter Devos springt zich opnieuw in de kijker in Brussel!
27/08/2023 10:47
27/08/2023 10:54
2 min

Op de Brussels Stephex Masters in Wolvertem werd de voorlaatste dag van het concours gisterenavond afgesloten met een CSIO5* 1.50m rubriek, die tevens gold als kwalificatie voor de CSIO5* GP van vanmiddag. Voor de tweede dag op rij wist onze landgenoot Pieter Devos zich er in de kijker te springen met zijn 9-jarige merrie Jarina J (Cicero Z), met wie op vrijdag al naar een 3de plaats wist te springen. Devos en Jaina J waren een van de 11 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage en wisten daarin opnieuw voor een vlekkeloze prestatie te zorgen. Ze finishten daarbij in 35.91 seconden en deze prestatie leverde hen ditmaal een 4de plaats op in het klassement.

Het was de Zwitserse ruiter Steve Guerdat die hier met de overwinning aan de haal ging. Guerdat spurtte met de 11-jarige hengst Caracho (Cassilano) naar de eindmeet in 35.23 seconden en daarmee wist hij de concurrentie te overtreffen.

Guerdat: “Ik ben erg blij met mijn prestatie vandaag. Het is een leuke show en ik heb net een geweldige prijs gewonnen, dus ik ben een gelukkig man. Morgen is een grote dag. Ik kijk uit naar de Grand Prix. Ik rijd Double Jeu D’Honcault. Het is zijn eerste 5* Grand Prix, dus misschien zijn we niet de favorieten, maar we hebben een goede run gehad op deze show en ik zal zeker mijn best doen.”

De Brit Harry Charles volgde hier op de 2de plaats in het klassement en dit met de 12-jarige merrie Aralyn Blue (Chacco Blue). Hij deed een mooie poging met het oog op de overwinning, maar met een tijd van 35.62 seconden kwam hij uiteindelijk nipt tekort om Guerdat van de troon te stoten. De 3de plaats ging dan weer naar de Ier Max Wachman met de 14-jarige ruin Quintini (Quintender 2), met wie hij op vrijdag al naar een 2de plaats wist te springen. Zij kruisten de meet in 35.66 seconden en verzekerden zich zo dus opnieuw van een plaatsje op het podium.

Olivier Philippaerts werd verderop in het klassement nog 9de met Le Blue Diamond V’T Ruytershof (Plot Blue), Thibeau Spits 11de met King Van Essene (Calido I) en Rik Hemeryck 12de met Morfine de Muze (Nabab de Rêve).