Pieter Devos scoort podiumplaats in Brussel!
25/08/2023 21:19
25/08/2023 21:20

Op de Brussels Stephex Masters in Wolvertem was het tijdens deze 3de dag van het concours natuurlijk vooral uitkijken naar de CSIO5* Nations Cup vanavond, maar vanmiddag stond er voor de CSIO5* competitie ook nog een pittige 1.50m rubriek op het programma. Onze landgenoot Pieter Devos wist zich daarin naar een podiumplaats te springen met de 9-jarige merrie Jarina J (Cicero Z van Paemel). Devos snelde in deze rubriek tegen de klok richting meet in 67.10 seconden en dit leverde hem een mooie 3de plaats op in het klassement.

Bovenaan dat klassement zagen we de Britse ruiter Ben Maher, die ook gisteren al een rubriek wist te winnen. De Olympische Kampioen van Tokio had de 12-jarige merrie Ginger-Blue (Plot Blue) gezadeld en met een finishtijd van 64.76 seconden wist hij opnieuw de concurrentie te overtreffen.

Verder wist ook de Ierse ruiter Max Wachman de prestatie van Devos nog te overtreffen. Hij zat in het zadel van de 14-jarige ruin Quintini (Quintender 2), het voormalige GP-paard van onze landgenoot Pieter Clemens, en wist een tijd van 64.96 seconden neer te zetten.

Verder sprong Gilles Thomas nog naar een 9de plaats met Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker), was er een 10de plaats voor Niels Bruynseels met Matador (Emerald van ’t Ruytershof) en een 12de plaats voor Rik Hemeryck met Navarro van het Eelshof (Jappelloup vh Dauwhof).