Pieter Devos schittert opnieuw in LGCT Grand Prix!
04/09/2022 06:49
18/03/2023 01:49

Onze landgenoot Pieter Devos blijft het uitstekend doen in de Longines Global Champions Tour! Twee maken na hun overwinning in de LGCT Grand Prix van London hebben Devos en zijn 15-jarige vosmerrie Mom’s Toupie de la Roque (Kannan) gisteren ook geschitterd in de LGCT Grand Prix van Rome. Devos en Mom’s Toupie de la Roque bleven in de basisomloop foutloos en waren zo een van de 12 combinaties die een ticket voor de barrage wisten te bemachtigen. Daarin wisten ze opnieuw voor een foutloze ronde te zorgen en een finishtijd van 44.82 seconden leverde hem ditmaal een 5de plaats op in het klassement.

De overwinning was weggelegd voor de Duitser Christian Kukuk met de 10-jarige schimmelhengst Mumbai (Diamant de Semilly). Kukuk spurtte naar de finish in 42.68 seconden en daarmee wist hij alles en iedereen op afstand te houden.

Hij had met die prestatie ruim een halve seconde  voorsprong op Olympisch Kampioen Ben Maher, die hier de 2de plaats voor de zijn rekening nam. De Brit zat in het zadel van de 12-jarige hengst Faltic HB (Baltic VDL) die hij naar de meet wist te loodsen in 43.35 seconden. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli volgde na Maher op de 3de plaats in het klassement. Hij rekende op de 11-jarige merrie Like A Diamond van het Schaeck (Diamant de Semilly) en samen kwamen ze over de meet in 43.62 seconden.

Wat verderop in het klassement was er ook nog een 12de plaats voor Gregory Wathelet met de 14-jarige hengst Iron Man van de Padenborre (Darco).