Rob Tijskens
25/09/2022 08:12
1 min
Longines Global Champions Tour

Pieter Devos en Niels Bruynseels lieten deze week het Belgisch Kampioenschap voor Senioren in Lanaken aan zich voorbijgaan en trokken naar de Verenigde Staten voor de Longines Global Champions Tour van New York. Een keuze die goed uitdraaide voor onze landgenoten, want met hun team de Prague Lions wisten ze gisteren namiddag het teamklassement van de Global Champions League te winnen en Devos zorgde bovendien opnieuw voor een topprestatie tijdens de LGCT Grand Prix!

De beste 35 combinaties uit de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League van gisteren namiddag kwamen gisterenavond aan de start tijdens de befaamde LGCT Grand Prix. De basisomloop bleek opnieuw een pittige opgave te zijn, want 6 combinaties besloten vooraf de strijd te staken en slechts 4 combinaties wisten de omloop zonder kleerscheuren door te komen. Maar een van die 4 waren onze landgenoot Pieter Devos en zijn 15-jarige merrie Mom’s Toupie de la Roque (Kannan), met wie hij vorige maand nog de LGCT Grand Prix van London wist te winnen. Devos kwam in die barrage als 3de combinatie aan de start en nam om dat moment de leiding met een foutloze ronde in 41.15 seconden.

Maar de overwinning moest hij echter laten aan de Duitser Daniel Deusser met zijn 14-jarige voshengst Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve). Als laatste starter snelde hij naar een finishtijd van 41.07 seconden en zo verweest hij Devos dus nog naar de 2de plaats in het klassement.

De 3de plaats in deze LGCT  Grand Prix ging naar de Zweedse amazone Malin Baryard-Johnsson met haar 14-jarige topmerrie H&M Indiana (Kashmir Van Schuttershof). Zij had als eerste starter de toon gezet met een foutloze ronde in 41.45 seconden en verzekerde zich daarmee dus ook van een plaatsje op het podium.