08/08/2011 22:16
18/03/2023 06:45
Louis Vannueten

Pieter Claeys sterk in CAI Schwaiganger

Het voorbije weekend namen VLP-menners Pieter Claeys en Mark Wentein deel aan de internationale wedstrijd in het Duitse Schwaiganger...

De reeks enkelspan paard werd bezet door twintig menners uit negen Europese landen; Noorwegen, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Zweden en België.

De dressuurproeven voor Mark Wentein en Pieter Claeys verliepen minder gunstig dan verwacht. Ze eindigden met 69,12 en 70,27 punten op de plaatsen 19 en 20 in de rangschikking.

Op zaterdag tijdens de marathon maakte Pieter Claeys echter een mooie opmars in het klassement. Na een tweede plaats in de marathon, hij eindigde op slechts 0,04 punten van de winnaar, klom de menner uit Waarschoot naar de tiende plaats in het tussenklassement.
Voor Mark Wentein met Carlo bracht de marathon geen winst. Volgens de collega"s van attelage info kiepte de aanspanning om in een hindernis. Mark Wentein trok zich daarna terug uit de wedstrijd.

In de afsluitende vaardigheid bewees de 27-jarige Pieter Claeys zijn menkunst. Hij bleef bubbel foutloos, zette de beste tijd neer en won dit wedstrijdonderdeel wat hem naar plaats acht bracht in het eindklassement.

Bekijk alle uitslagen: KLIK HIER

FEI Jumping European Championship for Young Riders, Juniors and Children 2024 15/07 - 21/07