Stephex Horse Trucks

((ap))t Overdijk
07/03/2006 08:43
18/03/2023 04:10
4 min
paardenfotograaf.be

Philippe Van Der Hasselt winnaar Qualimandjaro Cup

In de 8 jaar Qualimandjaro cup was de strijd nooit zo open tot op het laatste moment... Als er al eens een mogelijke kandidaat kon vooropgesteld worden zoals Jorn Dhaenens of Eveline Quintelier haalden deze de barrage niet. Een gans dozijn haalde de barrage wel. Tim Van den Broeck zette onmiddellijk druk op de ketel met een snelle foutloze rit. Gudrun Patteet met Wannes van ´t Heirhof deed het nog een fractie sneller en kwam zo op de vierde plaats. Een prachtzaak deed Ann Carton met Playboy : een derde plaats op zondag leverde een vijfde plaats op in de eindstand. Van zeer regelmatig tot snel is Koen Verdegem. Een mooie tweede plaats op zondag verzilverde een derde plaats in de eindstand. Aanstormend talent Steven Verwaeren kwam zo aangestormd dat hij de laatste balk uit de lepels lifte en dat kostte hem de eindoverwinnig. Philippe Van Der Hasselt is gedurende de jaren dat hij deelneemt in ´t Overdijk dikwijls erbij geweest maar nooit gewonnen. In de finale was hij nu niet te kloppen, zo snel. De dubbele punten van de finale leverde hem tot zijn eigen verbazing de eindoverwinning. Naast de dagzege goed voor 250? mag hij nog eens voor 2000? gaan shoppen in de winkel van Qualimandjaro. Van een lucratieve rit gesproken. Een van de gedoodverfde winnaars Jorn Dhaenens haalde nog een vierde plaats in het eindklassement.
1.20m
In deze proef hebben de favorieten zich niet laten verrassen. Eveline Quintelier was 1 en 2 in het eindklassement nadat ze ook de proef won met Pimpernel. Steven Verwaeren verzilverde de tweede stek. Eliane de Beule met Roodkapje hield met een derde plaats het sprookje overeind tot een derde plaats in het eindklassement. Met Goossens Nathalie erbij kleurde de top 4 heel jeugdig.


1.10m
Steven Van Meersche, de man in vorm met Udarco, bleef Jeroen Van De Vijver met Aragon en Jidske Vermeir met Piaf te snel af. Uiteindelijk bleef Lien Braeckmans met Viale V de meest regelmatige. Vermeire Jidske deed heel goed met een tweede en derde plaats. Uppercut en Piaf waren haar acteurs.


1.05m Steven Stunt
De eerste maal dat dit ooit gebeurde : Steven Van Meersche met Tatalia wint alle manches en ook de finale. Hier moest Jens Van Der Steighel;ook super op dreef,zijn meerdere herkennen. Met Ambiorix en Winde haalde hij toch een 2e en 4e plaats over gans de winter. Thomas De Cock was de derde beste winterjumper in 1.05m.


95cm
Arnica Van Assche de snelste op zaterdag kon Katrien Claessens wel nipt van de dagzege houden maar niet van de eindzege. Met Rudolf haalde de dochter van onze vrolijke barman deze thuismatch glansrijk binnen. De dichtste belagers die meedeelden in de prijzen waren Melissa Van Uytfang met Quinck Fire en Matthias Meskens met Tara.
85cm
Word gereden met de klok in de handen. Met zwitserse precisie reed Ellen Rooms naar de overwinning op zaterdag. De ideale tijdrijder van de ganse lange strenge winter was Stijn Claessens met Armani De Carmel. Honore Sylvie met Olympic en Mares Johan met Bieke deelden het podium.
Pony´s III de Equipp prijs
Bijna een gelijkaardige thriller van de Grote Prijs had zich de dag voordien afgespeeld in deze reeks. De voorlopige leider van het tussenklassement, Lijsen Maxime met Decision miste de ultieme barrage. Een pleister op de wonde was de tweede plaats van EQ, goed voor een derde plaats in het eindklassemenent. De vele prijzen waaronder een prachtig zadel van Equi pp was voor Charlotte Mathyssen die met Vivaldi en Rocky de twee beste plaatsen bezette.
Pony´s II
Michiel Meskens kwam binnen op de ideale tijd. Gespreid over alle manches was Nele Blindeman met Equity de beste voor alweer Charlotte Mathysen.
Pony´s I
Zaterdagmorgen starten de pony´s. Bakkerij Everaert had prachtige prijzen voorzien voor de 10 beste ponyruiters. Gilles Thomas was tot dan de ideale tijdrijder bij uitstek. In de finale was hij iets te gretig en kwam hij drie seconden te vroeg binnen. Zo verhuisde hij in het einklassement naar de derde stek. De eindlaureaat werd Jens Wuyts met Hyndra en mooi op de tweede plaats was Pieter De Proft met Runaway by Peatwells. De dagzege was voor Robin Bosteels met Naska.
Vrijdagavond
Voorafgaand op de finale is steenvast een showavond. Alle ingredienden voor ambiance en amusement waren aanwezig en dat werd gesmaakt door het talrijk opgekomen publiek.
De snelste veteraan van de avond was een van de plaatselijke vedetten Dirk Berkens.

Om risico´s te vermijden worden bij de Ride and Drive geen vrouwen uitgenodigd. Toch slaagde David Artos erin om de Avant van Qualimandjaro in de zijkant te boren. Zeg niet te gauw, ´t is weer een? Spanjaard. O ja en de winnaar? Dat wasTim Van Den Broeck. Ook hij was een van de drie exaquo winnaars van de daaropvolgende zesbarenproef. Samen met Wilm Vermeir en Joris Vergauwen raakten ze net niet over 1.80m. Een prachtige avond!

Hiermee zijn de prijzen gedeeld en een prachtig winterseizoen afgesloten. Enkele nieuwe sponsors hebben zich gemeld en geen kleintjes. Laten we dat nog even als verrassing houden maar 2006-2007 wordt weer iets speciaal.

klik hier voor de volledige fotoreportage

klik hier voor alle uitslagen

Komende evenementen

CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

Voorbije evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Laatste Haverklap