Oranje wint Windsor

Nederland overheerste in Windsor.
In de drie categorieën ging de ereplaats naar een Noorderbuur..

Wie Windsor wilde winnen diende dubbel foutloos te blijven in de technische vaardigheid.

Jan de Boer liet bijna 13 strafpunten noteren in de vaardigheid. Dit gaf Bram Chardon natuurlijk meer ruimte. Chardon Junior bewees zijn talent en zette een dubbele foutloze omloop neer. De wereldkampioen vierspan pony"s won de vaardigheid én de wedstrijd.

In de categorie van de dubbelspan paarden was er maar één foutloze menner. Harry Verstappen, als voorlaatste starter reed een strak maar vloeiend, foutloos parcours mooi binnen de tijd. Voor Barry Capstick die na de proeven A en B aan de leiding stond was de druk te hoog. De Ier tikte maar liefst vier kegels aan en verloor zijn leidersplaats. De tweede zege voor Nederland was een feit, Verstappen won Windsor met een voorsprong van dertien punten.

IJsbrand Chardon leverde voor de editie 2012 de derde Nederlandse triomf op Britse bodem. Ook hij zette een dubbele foutloze omloop neer en verhoogde de druk op zijn rivaal Boyd Exell. De Australiër die normaal deze stress situaties aan kan verloor echter zijn concentratie nadat de eerste bal in poort zes viel en tikte daarna nog twee kegels aan... vaarwel eerste plaats.

Belgen
Tinne Bax zette als eerste een foutloos parcours met een kleine tijdsoverschrijding neer. Tinne werd tweede in de vaardigheid en maakte een sprong van plaats zes naar plaats vier in het eindklassement! Mia Allo verloor na een vaardigheid met 13,17 punten één plaats en eindigde als achtste.

Ook voor Filip Kindt was de vaardigheid een zwaar onderdeel. Met zes afgereden ballen eindigde Filip op plaats twaalf in het eindklassement.

Bij de vierspanmenners heeft de jeugd de toekomst. Met Glenn Geerts en Sven Stuyck kan België zich internationaal zeker presenteren. Nadat Glenn op zaterdag een sterke marathon reed, tikte hij op zondag drie kegels aan en eindigde op een verdienstelijke achtste plaats. Sven Stuyck werd met twee afgereden ballen zesde in de vaardigheid en promoveerde naar plaats elf in het eindklassement.
Eddy Van Dijck boekte na de vaardigheid nog drie plaatsen winst en eindigde als vijftiende.

Alle uitslagen: KLIK HIER

FEI Jumping European Championship for Young Riders, Juniors and Children 2024 15/07 - 21/07