Olivier Philippaerts springt naar zilver in de LGCT Grand Prix van London
13/08/2023 22:38
Longines Global Champions Tour

Na de spannende ontknoping van de Global Champions League van gisteren waren vanmiddag op de Longines Global Champions Tour van London alle ogen gericht op de LGCT Grand Prix. 38 combinaties hadden zich gisteren weten te kwalificeren voor dit hoogtepunt van het weekend en van die 38 wisten er vanmiddag 10 naar een plaatsje in de barrage te springen.

Onze landgenoten lieten zich daarin opmerken met onder andere een podiumplaats voor Olivier Philippaerts en zijn 11-jarige BWP-ruin H&M Miro (Diamant de Semilly) van fokker BVBA Brutsaert Trading. Philippaerts wist in de barrage opnieuw voor een strakke nulronde te zorgen en een finishtijd van 43.90 seconden leverde hem een 2de plaats op in het klassement.

De winst moest hij echter laten aan de Amerikaanse amazone Jessica Springsteen met de 14-jarige SBS-hengst Don Juan van de Donkhoeve (Bamako de Muze) uit de fokkerij van Gustaaf Quintelier. De dochter van Bruce Springsteen spurtte naar een finishtijd van 43.01 seconden en zo had ze naast de overwinning ook meteen een gouden ticket voor de Prague Playoffs te pakken. De 3de plaats ging naar de Nederlander Harrie Smolders, die de afgelopen weken de goede prestaties aan elkaar weet te rijgen. Hij zat in het zadel van zijn 14-jarige topruin Monaco N.O.P. (Cassini II) en wist een tijd van 43.92 seconden op het scorebord te brengen.

Naast de 2de plaats van Olivier Philippaerts wist ook Niels Bruynseels in deze LGCT Grand Prix voor een sterke prestatie te zorgen met zijn 14-jarige SBS-ruin Delux Van T&L (Toulon). Bruynseels finishte na een foutloze ronde in 44.36 seconden en daarmee strandde hij net naast het podium op de 4de plaats in het klassement. Voor Gregory Wathelet en zijn Nevados S (Calvados Z) was er dan weer een 8ste plaats weggelegd.