Stephex Horse Trucks

Christophe Cuypers
25/06/2007 16:21
3 min
paardenfotograaf.be

Nick Vrins en Nick van Laer Nationaal Kampioenen bij jonge paarden. + foto"s

De rijvereniging Merksplas kreeg de organisatie van de Nationale wedstrijd voor Jonge Paarden toegewezen en de leden en bestuur van LRV Sint-Maarten, slaagden met brio in hun organisatie... De locatie met op de achtergrond Merksplas Kolonie en de nabije gevangenis leent zich uitstekend voor de nationale wedstrijd voor jonge paarden. Springterreinen en dressuurringen lagen er ondanks de regen van de dag voordien, berijdbaar bij en voor de mensen die de dag voordien de zondvloed in de Antwerpse Kempen meemaakten was dat een klein wonder te noemen.

Mooie barrages, met jonge paarden die voor hun jonge leeftijd bijzonder mooie dingen laten zien, hielden de toeschouwers en vooral de eigenaars in spanning.

Springwedstrijden

Dertien combinaties hielden het hoofd koel en hun paard van het hout in de twee basisomlopen van de zesjarige springpaarden. De overwinning ging naar Chigago Z onder ex-Belgisch kampioen Nick Vrins. Chigago Z is een zoon van Carthago uit een Matchero-moeder. Fokkers en eigenaars, de NV Rostal en Frans Vrins zullen ongetwijfeld bijzonder trots geweest zijn met de verrichtingen van hun fokproduct want Chigago Z combineert alles wat van een modern springpaard verwacht wordt. Nick Vrins is top in het rijden van jonge paarden en met zijn ?thuiskomst´ op de stoeterij van Karel Boonen in Kasterlee voelt de oud-LRV´er van de Lustige dravers uit Kasterlee zich opnieuw bijzonder goed in zijn vel. Op de tweede plaats zagen we Christophe Verheyen met Claudio van het Voorbos Z. Jan Stoffelen stuurde Birthe naar de derde plaats en daarmee mocht de donkervosse merrie van Burggraaf zich als eerste BWP´er opstellen.

Een studiejaar lager presteerden 26 vijfjarigen in een dubbel foutloos examen. De bijzonder snelle en uiterst voorzichtige Cover Girl FL van fokker en eigenaar Frank Lenaerts kreeg van Bram Blockx alle kansen in de barrage om haar talent te showen en haar tijd bleek op het eind van de rit niet meer te verbeteren. Covergirl FL is een dochter van Poor Boy uit een Latano-moeder. De Hengst Calidos werd met Bert Winters tweede en meteen ook eerste BWP´er. Calidos is een Vamiro M-zoon uit een Calvados-moeder. De bruine hengst kwam ter wereld bij René Paesen in Sint-Huibrechts-Lille en verhuisde ondertussen naar de stallen van Eric Schildermans in Zonhoven.

Helemaal aan het begin van hun sportcarrière staan de vierjarige paarden. 46 paarden hielden de score na twee omlopen blanco en klasseerden zich ex aequo op de eerste plaats.

Dressuur

De winnaars van de verschillende ringen van jonge paarden kampen na de middag over voor de titel in de respectievelijke leeftijdsklasse. In de reeks van de vierjarige paarden was die eer weggelegd voor Allegro (v. Aquilino) met amazone Sofie Nuydens, Louis Van Gestel met Don Saros van het Gestelhof (v. Saros van het Gestelhof), Nick Van Laer met Dayano (v. Dolany), Domino van ´t Heike (v. Ferro) met José Van Haren. De overkamping was voor José Van Haren met Domino van "t Heike.

Bij de vijfjarige dressuurtalenten gingen de reeksoverwinningen naar Cassanova (Rotspon) met Katrien De Koning, Albatros van de Performing Stables met dressuur-, spring- en eventingruiter Pieter Vanhoof uit de vereniging van Mol Achterbos, Cupido G (v. Don Renoir) met Ria Loots en Vicky Smits Chinatowns Dream (v. Pavarotti van de Helle). Deze zwartbruine merrie toonde zich in de overkamping onder het zadel van Vicky tot de beste van haar leeftijdsgenoten.

De zesjarigen vulden twee ringen. In de LRV-ring ging de zege naar Stefanie De Graeve uit de rijvereniging Sinaai met Rubens Van"t Hof van Eversem (v. Pavarotti van de Helle).

In de open-reeks ging de overwinning naar een rasechte LRV-ruiter met Nick Van Laer die voor de zoveelste prijsuitreiking die dag mocht opdraven. Zijn Alabastro S Extra (v. Alabaster) was meteen ook de sterkste in de overkamping en dus ging het kampioenslint verdiend om de schouders van de veelzijdige ruiter uit de rijvereniging Langdorp. (bron LRV)

Klik hier voor alle foto"s

Klik hier voor alle uitslagen

Komende evenementen

Paris Olympic Games 2024 30/07 - 06/08

CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

CSI2* Azelhof 31/07 - 04/08

CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

Voorbije evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Laatste Haverklap