Van den Bulck Peter
24/02/2010 09:09
5 min
lrv.be

Nick van Gorp prov. kamp Antwerpen

Nick Van Gorp schudt knappe barrage uit zijn mouw...

Vijf combinaties konden zich plaatsen voor de allesbeslissende barrage van de klasse Zwaar. Daarvoor hadden ze twee foutloze omlopen nodig. Allesbehalve evident op een kampioenschap! Bart Anthonissen presteerde het om zich met twee paarden te plaatsen in de barrage. De aannemer uit Beerse reed zijn zelfgefokte Dominart (v. Orlando) dankzij een foutloze barrage naar de derde plaats. Cita-B (4) zijn tweede paard in de barrage was goed voor een vierde plaats voor Harry Van Dijck uit Broechem met Bacara de la ferme Blanche (v. Thunder van de Zuuthoeve) die twee fouten moest incasseren. Hanne Stes van de rijvereniging Loenhout deed hele mooie dingen met haar Heartbreaker-nazaat Charisma V. Een product uit de fokkerij van Leo Vermeiren uit Loenhout. Snel en bovendien foutloos, een barrage uit het boekje. De provinciale titel was heel erg dichtbij voor de amazone uit Loenhout. ´Maar zullen de laatsten niet de eersten´ Nog één combinatie kon een stokje steken voor een Loenhoutse titel. Nick Van Gorp uit Kasterlee en zijn merrie Witness VG, een dochter van Darco en de in Antwerpse LRV-kringen al even beruchte merrie Odessa (v. Saygon). Nick ging supersnel door de barrage en Witness bleef van het hout en klokte een seconde sneller af dan zijn naaste concurrente uit Loenhout. Heel Kasterlee ging uit de bol en vierde de titel tot in de late uurtjes.Individueel was de zege in een barrage met zestien deelnemers in de klasse Licht voor Tom Looymans uit Weelde Ravels met Dinga (v. Jokinal de Bornival). Geert Dierken uit Retie en Welfaire (v. Happy Wind) pakte de tweede plaats voor Melanie Valckx uit Vorselaar en haar mooi getekende bonte hengst Eddy Wally. Een zoon van Querlybet Hero. In de klasse Midden leverde de barrage (9) ook vuurwerk op en bleef het spannend tot de laatste deelnemer. WEN-organisator Pieter Goyvaerts uit de rijvereniging Heist op den Berg koppelde snelheid aan efficiëntie met zijn sterk springende Devito U van het Juxschot, een zoon van Unique Drum van het Juxschot en won knap de barrage met negen. Geert Joosten (RV Beerse) en zijn vermogende Parco-merrie Carina bleef eveneens foutloos maar kon niet aan de tijd van Pieter.Charlotte Matthysen uit Wuustwezel pakte het brons met Brave Girl van "t Aertshof.



Gewest Mechelen wint Intergewesten
Het gewest Mechelen-Kontich won knap de intergewestenwedstrijd van de klasse L en M op zondag. Daarvoor zorgde de jonge equipe met Rozelien De Beck uit Leest, Michel Caluwé uit Puurs, Jorien Livens en Hans Tuyteleers uit Kontich voor de klasse Licht en Nico Rynders uit Kontich, Chaouki Rijnders uit Hombeek en Kristof De Winter uit Sint-Katelijne-Waver. Gewestmonitor Eric Laveren was dan ook een tevreden man na afloop.

Breederscup zet een wervelend provinciaal weekend in De provinciale indoor in Lille opent al een aantal jaren met het G-paardrijden. Na afloop van een toffe dag voor de deelnemers alleen maar winnaars en lachende gezichten. De regionale zender RTV vond een reportage de moeite waard en bracht een mooi verslag van deze wedstrijden. De 14de editie van de Breeders Cup werd alleen al qua aantal ingeschreven stammen (29) een topper. Een duidelijk bewijs dat deze formule waarin de Antwerpse fokker de gelegenheid om de springkwaliteiten van hun fokstal in de kijker te plaatsen niet graag laat voorbij gaan. Alhoewel er verschillende nieuwe stammen ingeschreven waren, waren het vooral enkele gekende stammen die tot de barrage met 10 wisten door te dringen, waaronder verschillende winnaars uit het verleden.Als nieuwelingen in deze barrage noteerden we: de Brigitte-stam van Bart Van Dijck, de Lynn du Palis-stam van Herman Bartolomeeusen, de Gina-stam van Juliaan Verreth en de Nopta-stam van Bart Anthonissen. Toch was het de Pykette-stam van Frans Bruynen die de overwinning behaalde.Voor deze stam, die afstamt van de Holliday-merrie van Dirk Brosens die deze wedstrijd in 2006 won, kon Frans naast dochter Denise, beroep doen op nationaal kampioen Jan Stoffelen en Bart Anthonissen. Hiervoor hadden ze twee rechtstreekse afstammelingen uit Pauillac De Meia Lua nog een Obourg dochter uit een van deze afstammelingen. Het was vooral de tijd die Jan Stoffelen op 1.10m neerzette die de concurrentie de pas afsneed. Hierdoor moest de Hendi-stam van De Middelstede-fokkerij van Jef Adriaensen uit Rijkevorsel - die deze wedstrijd al 3-maal wist te winnen - tevreden zijn met een tweede plaats. Op de derde plaats plaatste de Quinta-stam van Vic Hermans zich, waarvan de samenstelling nog in de vooravond van de wedstrijd moest aangepast worden."

Amazones in de hoofdrol op zaterdag
Op zaterdag was de Queenscup na een barrage met maar liefst 27 amazones voor Sofie Thoné uit Merksplas met Paola Utopia (v. Inferno). Het stijlspringen waarbij factoren als ritme houdend galopwerk, lichtheid van de zit , handen, onderbeen, basculeren ? belangrijke factoren in de beoordeling zijn, kreeg als overwinnaar Tinne Vermeiren uit Wuustwezel voor Ilse Leenaerts van PulderbosNa al dat springgeweld werd de hal leeggemaakt voor de dressuur van de klasse M2 tot Z2.In de klasse M2 werd het podium bezet door Katleen van Looveren uit Sint-Lenaart met Nostradamus LVG van Sterhoeve (v. Joly St. Hubert) voor Jona Slegers uit Dessel en Hans de Schutter uit Geel Ten Aard. In de klasse Z1 zorgde Raf Kooremans voor een uitzondering door als enige mannelijke deelnemer een overwinning te pakken op zaterdag. Raf had hiervoor Demeter (Rubin Royal) onder het zadel. Paul Verschueren uit Oelegem en Loranne Livens uit Kontich pakten respectievelijk zilver en brons. In de hoogste klasse was de provinciale titel voor Annelies Van Looveren met Baron van "t Gestelhof (v. Saros van "t Gestelhof) voor Ilse Thoné uit Rijkevorsel met Utabor van het Goorhof (v. Coriolan). Leentje Cools uit Kalmthout maakte het succes voor de fokkerij van "t Gestelhof compleet door de derde plaats te pakken met Aros van "t Gestelhof.

bron: lrv

Stephex Horse Trucks

Heusdens - Schäffer

Komende evenementen

CSI4*/CSI2* North Salem 10/09 - 15/09

CSI5*-W/CSI2* Traverse City 11/09 - 15/09

CSI3* Sentower Park 11/09 - 15/09

CSI2* Peelbergen 11/09 - 14/09

CSI2* Paderborn 11/09 - 15/09

CSI2*-W Vazgaikiemis 11/09 - 15/09

CSI4*/CSI2* Ascona 12/09 - 15/09

CSI3* Donaueschingen 12/09 - 15/09

CSI2* Jardy 12/09 - 15/09

CSI2* Esposende 12/09 - 15/09

Voorbije evenementen

CSI2*-W Sao Paolo 03/09 - 08/09

CSIO5*/CSI2* Spruce Meadows 04/09 - 08/09

CSI4* Saugertiers 04/09 - 08/09

CSI3* Azelhof 04/09 - 08/09

CSI3* Traverse City 04/09 - 08/09

CSI2* Zapopan 04/09 - 08/09

CSI2* Peelbergen 04/09 - 08/09

CSI2* Ising am Chiemsee 05/09 - 08/09

CSIO4* EEF Final Warsaw 05/09 - 08/09

CSI2* Ising am Chiemsee 05/09 - 08/09

CSI2* Pernay, Tours 05/09 - 08/09

Laatste Haverklap