Stephex Horse Trucks

Van den Bulck Peter
25/09/2006 11:05
5 min
paardenfotograaf.be

Nationaal ponytornooi Vlijtingen

Enkele West-Vlaamse ponyclubs maakten van het nationaal ponytornooi waarvan LRV Vlijtingen gastheer was, een tweedaagse trip en dat was een verstandige keuze... De gemeente Riemst mag zich dan nog net aan de Vlaamse zijde van de taalgrens bevinden, de 25 hectaren wedstrijdterreinen in deelgemeente Millen bevonden zich in een uithoek van de provincie.

Dat maakt dat reeds om 5 uur s´morgens de eerste vrachtwagens en trailers richting Millen werden gesignaleerd. Het werd een schier eindeloze stoet want meer dan 1300 ponycombinaties wisten zichtte selecteren voor het nationaal ponytornooi en maakten er een mooi kampioenschap van dat gekruid werd met spannende wedstrijden op mooie terreinen, enthousiaste supporters en een massa toeschouwers.

Groepsdressuur


Achtal Pulderbos

Tijdens de overkamping van de groepsdressuur werd het voor de supporters van LRV Rijkevorsel en Pulderbos opnieuw spannend toen zich even het scenario leek te herhalen van een week eerder op het provinciaal kampioenschap. Toen hadden de twee Kempense clubs na voormiddagwedstrijd en overkamping exact hetzelfde aantal punten.

Opnieuw werd het heel close maar uiteindelijk konden de Dennenruiters uit Pulderbos zich met vier puntjes onderscheidden van de uittredende nationale en Antwerpse provinciale kampioenen uit Rijkevorsel. De ponyclub uit Herenthout was erg blij met de bronzen medaille.

Ook in ring B van de klasse Licht ging de overwinning in de achtallendressuur voor de ponyclub uit Pulderbos, in ring C was de overwinning voor de ponyclub uit Vorselaar.

Individuele dressuur

In het dressuuronderdeel lijkt de kwaliteit van de ponycombinaties elk jaar te stijgen en dat maakt dat het voor de podiumplaatsen nipt wordt.

In de klasse D-Licht 1 maakte Tine Van Oost uit de ponyclub Temse met haar vosruin Zeus de beste indruk op de jury alhoewel de nummer twee Laurence Roos uit Lichtaart met Derengo (v. Derby) en de nummer drie Karlien Boons met Amedijk Angus uit Olmen heel erg dicht in de buurt kwamen. Tine Van Oost versierde in de namiddag nog een plaats in de barrage van de springwedstrijd D-Midden en daarmee toonde de Oost-Vlaamse veertienjarige amazone dat haar talent zich niet alleen tussen de dressuurhekjes bevindt.

In de klasse C-Licht 1, ging de overwinning naar een combinatie uit de kustgemeente Middelkerke. Eloise Clyncke haalde met Alisto (v. Shinning Starr Aristo) zowel bij de jury bij de letter ?M´ als de letter ?C´ een eerste plaats en ging in het eindklassement zowel Ilke Peetermans met Elexir van het Kraaienest (v. Ten Ankers Jerolianca) uit Westerlo en Robbe Wens met Turbo uit Minderhout vooraf.

In de klasse B-Licht1 was de overwinning voor Loranne Livens met Caroke (v. Nabor) uit de ponyclub Kontich. De dochter van dressuurcoach Ronny Livens won een week eerder ook al de provinciale titel.

Springwedstrijden


Pieter Kenis

Pieter Kenis uit Beerse was vooraf aangekondigd als één van de favorieten in de klasse B-Licht en hij maakte die rol helemaal waar. In een goed bezette barrage waren de eerste twee plaatsen voor Pieter. Hij stond met Choopy (v. Ten Ankers Biliander) aan de leiding toen hij met Jolly nog net iets sneller rond ging. Emely Adams uit Heist op den Berg reed met Beauty naar een mooie derde plaats. Het stijlspringen was met 76 punten voor Sarra Van Avermaet uit Moerzeke met Billie (v. Ten Ankers Bileander).


Charlotte Matthyssen

De klasse C-Midden ging naar een combinatie uit de ponyclub Wuustwezel, Charlotte Matthyssen uit Wuustwezel haalde het in de barrage met Vivaldi van de Kempenhoeve (v. Nabor) voor Rob Brosens uit Wortel die met Calipso (v. Large River Cleopas) eveneens foutloos kon blijven. Vivaldy van de Kempenhoeve behoorde eerder dit jaar al tot de winnende equipe van de Naborcup. Nathalie Aertsen reed naar de kortste tijd maar kreeg vier strafpunten op haar naam en dat betekende meteen een derde plaats voor de amazone uit Wuustwezel. Het stijlspringen ging naar een Brabantse combinatie met Julie De Bolle uit Wambeek die Snoopy (v. Igor) onder het zadel had.


Calle Poelmans

Toen de klasse D-Midden werd verreden, werd het drummen om nog een plaatsje te bemachtigen rondom het feestterrein. Dat daar heel wat supporters bij waren voor de plaatselijke favoriete Carmen Moors hoefde niet te verwonderen want ze werd recent nog Limburgs provinciaal kampioene en veroverde vorig jaar de nationale titel in Passendale. Maar Carmen had haar dagje niet en op de voorlaatste hindernis ging het mis. Geen barrage dus voor de plaatselijke favoriete maar met alle andere toppers werd de barrage een heel spannende aangelegenheid.

Pieter Jan Mertens uit Wuustwezel had drie troeven in de barrage en even leek de nationale Indoorkampioen met Uraldine (v. Hors La Loi II) op weg naar een outdoortitel. De tijd was bijna niet meer te verbeteren e bovendien stonden de barragehindernissen allemaal aan de maat. Maar natioaal eventingkampioen Calle Poelmans uit Vorselaar kan ook heel hard gaan en heeft met de BRP-hengst Emmickhoven´s Diego een pony die van nature uit over een super galop beschikt. Na de nationale eventingtitel, de zilveren medaille op het Europees kampioenschap eventing voor pony´s en de provinciale titel in D-Midden is deze nationale titel wel een bijzonder gepaste afsluiter van een onvergetelijk jaar.

Charlotte Matthysen uit Wuustwezel reed met de meeste stijl het basisparcours van de klasse D-Midden en won de titel in het onderdeel stijlspringen


ponyclub uit Poppel - Kur

De Kur op muziek was voor de ponyclub uit Poppel, de ponyclub Tienen bleek het beste in het onderdeel Turnen en de ponyclub Merchtem won de wedstrijd basisvoltige.

Resultaten klik hier

Alle foto"s weldra op galop.be

bron lrv.be

Komende evenementen

Paris Olympic Games 2024 30/07 - 06/08

CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

CSI2* Azelhof 31/07 - 04/08

CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

Voorbije evenementen

CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

Laatste Haverklap