Nathan Budd strandt net naast het podium in Lyon…
29/10/2022 17:48

Op Equita Lyon in Frankrijk kwamen de ruiters en amazones van de CSI5* competitie na de Longines Grand Prix van gisterenavond vanmorgen al opnieuw in actie en dit in een 1.50m hoge speedclass. Daarin wist onze landnoot Nathan Budd zich in de picture te springen met zijn 14-jarige merrie Cadix des Rosiers (Kashmir van Schuttershof). Budd slaagde erin om alle balken netjes in de lepels te houden en met een finishtijd van 57.04 seconden strandde hij net naast het podium op de 4de plaats in het klassement.

Ook hier kregen we een Ierse overwinning dankzij Mark McAuley en de 9-jarige merrie GRS Lady Amaro (Amaretto Darco). McAuley wist na een sterke ronde de klok te stoppen in 55.16 seconden en zo alles en iedereen achter zich te houden.

De andere podiumplaatsen bleven beiden in Frankrijk met op de 2de plaats Olivier Perreau. Die had de 13-jarige merrie GL Events Venizia d’Aiguilly (Diamant de Semilly) onder het zadel die hij foutloos naar de meet wist te loodsen in 55.36 seconden. Philippe Leonie vervolledigde het podium dan weer op de 3de plaats in het klassement. Vergezeld van de 14-jarige Uhlan Okkomut (Mylord Carthago) kwam hij binnen in 57.03 seconden.