Louis Vannueten
28/06/2021 18:53
2 min
Jana De Bruyne

Océane Naniot (Vlezenbeek) wint de categorie Juniors P1 en Pieter Van den Broeck (Gijzegem) behaalt de eerste plaats in de CAI2* P2. Ook de andere Belgische menners kunnen terugblikken op mooie resultaten tijdens CAI Aywaille.

De Belgische jeugdmenners zitten op schema als voorbereiding naar het EK dat plaats heeft van 25 tot 29 augustus in Lamotte Beuvron (FRA).

Juniors P1
Océane Naniot deed een goede zaak in Aywaille, na een mooie start met een derde plaats in de dressuur (53,76) was ze op zaterdag de enige foutloze Junior binnen de toegestane tijd in de vaardigheid en won dit onderdeel waarmee ze promoveerde naar de eerste plaats in het tussenklassement. Na een foutloze marathon op zondag was de overwinning een feit. (121,01).
Ook Justin Dessoy behaalde een podiumplaats (129,82) en werd derde in het eindresultaat na totale winst in de marathon.

Rosalie Coolman: 1 - 190,25

Pieter Van den Broeck wint zijn eerste CAI in Aywaille!

Voor de ponymenners staat er dit jaar een WK op de kalender, place to be is Le Pin au Haras (16-19 september).

Na een spannende strijd haalde Pieter Van den Broeck de overwinning binnen.

Na een tweede plaats in dressuur, met een klein verschil van 0,72 van de winnaar, de Franse menner Selle Jean Frederic en een vlotte vaardigheid op zaterdag komt Pieter aan de leiding van het tussenklassment. Pieter rijdt een super snelle marathon, wint deze proef én hiermee zijn eerste internationale wedstrijd! (129,64)

Pieter haalde al veel podiumplaatsen, zoals vorige maand zilver tijdens CAI3* Kronenberg, maar nog nooit won hij een internationale competitie.

Team Van den Broeck kijkt met vol vertrouwen uit naar het Wereldkampioenschap in september.

Annelore Debie: 4 – 149,09
Marc Van Der Speeten: 5 – 150,75
Nicolas Deudon: 6 – 157,56
Johan Verhaege: 9 – 172,93
Sally-Anne Watkins: 10 – 211,23
Hughes Pottier: 11 – 219,73