Stephex Horse Trucks

Van den Bulck Peter
30/06/2008 14:54
4 min
paardenfotograaf.be

Mooi kampioenschap voor jonge paarden in Pulderbos

LRV Pulderbos maakte van de organisatie van de nationale wedstrijd voor jonge paarden een absolute erezaak. ´Wij willen maar wat graag een voorbeeld geven van wat het nationaal kampioenschap voor jonge paarden kan en eigenlijk moet zijn... Deze wedstrijden voor jonge paarden zijn een uitstalraam voor LRV en BWP en ze verdienen alleen de allerbeste omstandigheden.´ Gaf Gust Lenaerts graag even mee. Gust is als commandant van de Dennenruiters en als bestuurslid van BWP één van de steunpilaren van Hippo 2008.

Aan de tevreden gezichten in de Zandhovense deelgemeente te zien, is LRV Pulderbos daarin meer dan geslaagd.

Zesjarigen springen

Met het meerendeel van de 26 barragekandidaten afgewerkt ging plaatselijke favoriete Ils Lenaerts nog steeds aan de leiding met Valentina (v. Orame). Valentina is een mooie KWPN-merrie van eigenaar Huub Van Aert die voorzichtigheid koppelt aan snelheid. Een cocktail waarmee de combinatie ook al succesvol was op de selectiewedstrijd in Broechem eind april. Toen het plaatselijke supporterslegioen zich al opmaakte voor een feestje, pitste Bert Vandenbrande met de merrie Cadidja van ´t Arkelhof toch nog enkele honderdsten van een seconde af, van de op dat moment nog winnende tijd. De combinatie bleef bovendien foutloos en dat was meteen goed voor het kampioenschapslint. Cadidja van ´t Arkelhof is een merrie van BWP-boegbeeld Darco uit een Ahorn Z-moeder. Trotse fokkers en eigenaars van deze kwaliteitsmerrie zijn Wies en Hans Moens uit Asse. Derde werd Frederik Dekens met Chicco (v. Sheyenne de Baugy) voor Bram Blockx met Chanel (v. Kashmir van Schuttershof) op een 4e plaats.

Vijfjarigen springen

In de reeks van de vijfjarige springpaarden klasseerden zich maar liefst 45 combinaties na een dubbel-foutloos parcours voor de barrage. Van het goede misschien een beetje teveel maar dat pleit ineens ook voor de kwaliteit van de paarden in deze leeftijdscategorie. Aan het eind van de dag was Bram Blockx met Donatella de laureaat. Donatella werd gefokt bij Louis Lenaerts in het Oost-Vlaamse Kieldrecht en verhuisde ondertussen naar Stal Ceulemans in Sint-Katelijne-Waver. Donatella is een product van BWP-ambassadeur Lys de Darmen uit een Capital-moeder. Een overgelukkige Jos Ceulemans was maar wat fier met de prestatie van zijn merrie en zijn stalruiter Bram Blockx die hij net voor de barrage nog had gebeld met de opdracht om ?te rijden om te winnen´. Op een 2e plaats stond Kristof Van Laer met Winstone (v. Cantos) in een tijd van 43,72 seconden. Op een derde plaats opnieuw een merrie met de naam Donatella, een dochter van Ogano Sitte, in eigendom van de familie Vreys.

Vierjarigen dressuur

Het vierjarige dressuurgeweld werd onderverdeeld in vier ringen. In de LRV-ringen was er winst voor Karen Moons met Ersten van het Meierhof, een zoon van Argentinus (ring 9). Entree van de Kempenhoeve (v. Pavarotti van de Helle) en Kim Ayyad wonnen ring 8 en de combinatie Louis Van Gestel - Elton van ´t gestelhof won ring 7. Elton is een zoon van Warkant van het Gestelhof en die stond in een nog niet zo ver verleden ook telkens vooraan in de prijsuitreiking van de nationale wedstrijd voor jonge paarden.

In de Open-reeks was de overwinning voor het paard Fantastic Guy onder het zadel van Stefan Hollanders. Fantastic Guy is een zoon van Fuerst Heinrich. Deze laatste combinatie won ook de overkamping van de reeks vierjarigen.

Vijfjarigen dressuur

In de reeks 5-jarigen was er winst voor Doloris van ´t Maailand en haar amazone Els Thiry. Doloris is nochtans een dochter van springpaardenleverancier Darco. In de andere LRV-ring was de zege voor Jozef Soetemans met Duchesse, een product van Turbo van het Gestelhof, die op zijn beurt dan weer een zoon is van Darco. Blijkbaar kunnen springgefokte paarden ook netjes bewegen tussen de witte dressuurhekjes.

In de twee ?Open-ringen´ was het wel één en al dressuurbloed dat de klok sloeg. Nick Van Laer (foto) reed Dayano (v. Dolany) naar de eerste plaats. Dolany is een zwarte dressuurhengst in eigendom van de Roshoeve in Geel.

Sophie Baetens won met Hatchoum het pleit in Ring 2. Hatchoum is een zoon van Harvard. De overkamping was voor Nick Van Laer met Dayano.

Zesjarigen dressuur

De reeks van zesjarige dressuurtalenten werd opgesplitst in een ?Open-ring´ en een LRV-ring. In de LRV-ring was Wim Lembrechts en Vlam D, de beste combinatie. Vlam D is een zoon van de Oldenburger Royal Dance. In de Open-Ring was de zege voor Nick Van Laer met Wesley. Wesley is een dochter van de hengst Wolkenstein, uit een Hitchkok-moeder en in eigendom van Luc Blockx uit Geel. Daarmee mocht de sympathieke ruiter van LRV Langdorp voor zijn tweede kampioenslint van de dag aanschuiven.

  • Uitslagen dressuur
  • Uitslagen springen 5 en 6-jarigen
  • Recent nieuws van deze redactie

    Komende evenementen

    Paris Olympic Games 2024 30/07 - 06/08

    CSI3* Samorin 31/07 - 04/08

    CSI3* Saugerties NY 31/07 - 04/08

    CSI2* Donaueschingen-Immenhöfe 31/07 - 04/08

    CSI2* Millstreet 31/07 - 04/08

    CSI2* Traverse City 31/07 - 04/08

    CSI2* Azelhof 31/07 - 04/08

    CSI3* Sentower Park 01/08 - 04/08

    CSI3* Cervia 01/08 - 04/08

    CSI3*/CSI2* Saint Lô 01/08 - 04/08

    Voorbije evenementen

    CSI3* Traverse City 24/07 - 28/07

    CSI3* Saugerties NY 24/07 - 28/07

    CSI2* Zuidwolde 24/07 - 28/07

    CSI2* Samorin 24/07 - 28/07

    CSI2* Caledon 24/07 - 28/07

    CSI2* Azelhof 24/07 - 28/07

    CSIO5* Hickstead 24/07 - 28/07

    CSI4*/CSI2* Valkenswaard 25/07 - 28/07

    Laatste Haverklap