Mechelen, Koos de Ronde wint warm up - update
Vannueten Louis
29/12/2012 13:14
Louis Vannueten

Vandaag is de eerste wedstrijd van de wereldbeker gereden. De First Competition bepaalt de startvolgorde voor de CAI-W van zondagavond en is gewonnen door Koos de Ronde..

Als derde starter zette Koos de Ronde een snel en foutloos parcours neer dat niet meer verbeterd werd. Zijn landgenoot IJsbrand Chardon was echter goed op weg om de score te evenaren maar tikte toch nog een bal af van de laatste kegelpoort. De Hongaar Jozsef Dobrovitz wist net als de Ronde foutloos te blijven en werd derde.

De vierde plaats gaat naar topfavoriet Boyd Exell die wel de snelste tijd liet noteren maar al in de eerste kegelpoort een bal aftikte en ook 5 strafseconden opliep bij het nemen van kegelpoort 9.

Landgenoot Glen Geerts stond vandaag in de Nekker zijn mannetje. Als eerste starter met een wild card klokte de Belgische Kampioen af met een snelle tijd van 114,30 seconden. Het afrijden van twee ballen leverde 10 extra seconden op waardoor Glen op de vijfde plaats eindigde.

Update:
Zijn dorpsgenoot Gert Schrijvers tikte drie ballen af waardoor er 15 strafseconden werden bijgeteld. Aanvankelijk oordeelde de voorzitter van de jury dat Gert in hindernis 5 een niet herstelde fout zou hebben gemaakt maar de videobeelden toonden later aan dat de route in de hindernis wel correct was.
Gert eindigde op plaats acht en mag morgenavond om 22.00 uur als eerste van start.