08/02/2024 21:53
2 min
Mediterranen Equestrian Tour - Hervé Bonnaud

Na een weekje onderbreking wordt er deze week op Spaanse bodem opnieuw gesprongen op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva. Na de rubrieken voor de jonge paarden die de voorbije 2 dagen al op het programma stonden was het er vandaag de openingsdag voor de CSI2* competitie en het werd er een ware topdag voor onze jonge landgenoot Mathieu Guery.

De dag startte er vanmorgen al meteen uitstekend voor onze Belgische Kampioen bij de Junioren, want tijdens de 1.35m hoge kwalificatie voor de Silver Tour Grand Prix sprong hij naar de overwinning met de 9-jarige Zangersheide-ruin Time-Breaker S Z (Toulon) uit de fokkerij van P. Sleutels. Guery snelde in deze rubriek tegen de klok naar de meet en had daarmee ruim 3 volle seconden voorsprong op de concurrentie.

De jonge Guery stond met deze prestatie op kop van een integraal Belgisch podium in het gezelschap van nog 2 aankomende talenten. Zo was de 2de plaats voor Louis Lambrecht, de zoon van Vincent Lambrecht en Kelly Vandousselaere. Lambrecht rekende op de 8-jarige merrie Galipette du Plessis (Eldorado de Hus) en wist een tijd van 64.34 seconden neer te zetten. Steekgenoot Jules Denutte volgde hem dan weer op de 3de plaats. Hij stuurde de 10-jarige Zangersheide-merrie Nevada Quality Z (Numero Uno) uit de fokkerij van Koen Terryn naar de meet in 64.85 seconden.

Verder werd Bertrand Genin nog 7de met Hyper d’Elle du Tige (Flipper d’Elle), Patricia Guery 8ste met Damoiselle Froufrou (Rock’N Roll Semilly), Thibault Philippaerts 13de met Qosito van de Koekoek (Mosito van het Hellehof) en Pieter de Branbandere 18de met Kina V (Don Diablo HX).

Gold 1.45m rubriek

Maar het hoogtepunt van de dag in Oliva was natuurlijk de Gold 1.45m rubriek, een kwalificatierubriek voor de CSI2* GP van zondag. Ook hierin was het Mathieu Guery die naar de overwinning wist te springen en dit met 12-jarige ruin Callac de Cyrmanol (Quintago I). Ook hier werd er tegen de klok gesprongen en met een finishtijd van 60.27 seconden had Guery hier ruim een volle seconde voorsprong op zijn dichtste achtervolger.

Al moeten we in dit geval zeggen achtervolgster, want het was de Française Morgan Bordat die Guery het dichtst kon bedreigen. Zij rekende op de 11-jarige ruin Dancing de l’Enclos (Quaprice Bois Margot en wist de meet te bereiken in 61.38 seconden. Haar landgenoot Harold Boisset vervolledigde het podium dan weer op de 3de plaats. Hij finishte met de 12-jarige BWP-merrie Malia du By (Eros Platiere) van fokker Alexandre Rodrigo in 62.12 seconden.

Verder was er nog een 4de plaats voor Virginie Thonon met Pecorino de La Liniere (Bamako de Muze), een 9de plaats voor Maartje Verberckmoes met Jugano van de Vosberg (Ogano Sitte) en een 12de plaats voor Karel Cox met Esprit de Talma (Vigo Cece).