Mathieu Bourdeaud’Hui zegeviert in de 1.40m Final
20/05/2024 06:33
20/05/2024 06:34
2 min

Tijdens de tweede dag van de springtour van Jumping Lummen 2024 was de Longines Rankingproef van gisterenavond natuurlijk de absolute blikvanger van de dag, maar voor aanvang van deze hoofdrubriek stond er nog een belangrijke rubriek op het programma met de finale van de 1.40m Final. Daarin waagden 55 combinaties hun kans en 19 van hen wisten er uiteindelijk door te stoten naar de barrage.

De overwinning kleurde er opnieuw Belgisch en dit dankzij Mathieu Bourdeaud’Hui en de 8-jarige ruin Quint Vd Bisschop, een zoon van Heavy Metal die zoals zijn naam reeds vermoeden gefokt werd door Tom De Craene van Stal Den Bisschop. Bourdeaud’Hui snelde in die barrage naar een overtuigende finishtijd van 38.39 seconden en daarmee had hij bijna 1.5 seconden voorsprong op de concurrentie.

De eerste in het rijtje van de concurrentie was de Britse ruiter Jake Ward en zijn 10-jarige voshengst Jaguar (Harley VDL). Die wist het eveneens keurig foutloos te houden in die barrage, maar hij had er 39.77 seconden voor nodig om zijn ronde tot een goed einde te brengen. Plaats 3 was opnieuw voor ons land en daarvoor zorgde Mathias Hazebroek, die zich na zijn overwinning van vorige week ook weer opnieuw enkele keren in de kijker wist te springen. Hazebroek zat in het zadel van de 10-jarige vos ruin Cointreau Vd Wouwerse Velden Z (Cupido Vd Hoefslag Z) uit de fokkerij van Theo Hazebroek en samen wisten ze de klok te stoppen in 40.52 seconden.

Verder was er ook nog een 4de plaats voor Nick Vrins met Qoreen Van ’t Ruytershof (Mosito van het Hellehof), een 5de plaats voor Sacha Beghuin met Elcup Van Beek II Z (Elvis Ter Putte), een 6de plaats voor Chanel de Baets met I Am Elvis (Elvis Ter Putte), een 8ste plaats voor Dirk Demeersman met Carrasco Z (Cornet Obolensky), een 11de plaats voor Marie Boskamp met Less Is More Van Equinta (Edjaz Van ’t Merelsnest), een 12de plaats voor Seppe Wouters met Palma VG (Gitano Van Berkenbroeck) en een 14de plaats voor Neal Vanderwegen met Quartz Van De Eyckenhoeve (Cicero Z).