Louise Losfeld 4de in de Silver Tour Grand Prix van Oliva
23/03/2024 18:59
23/03/2024 19:00

Met de Silver Tour Grand Prix was men vanmiddag op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva in Spanje toe aan de eerste Grand Prix van het weekend. Maar liefst 71 combinaties maakten hun opwachting tijdens deze 1.40m rubriek en 11 van hen wisten zich na een foutloze basisomloop te kwalificeren voor de barrage. Een van die 11 was onze landgenote Louise Losfeld en haar 12-jarige ruin Hamilton (Conthargos), met wie ze afgelopen zondag nog naar een 12de plaats wist te springen. Losfeld en Hamilton hielden het in de barrage opnieuw netjes foutloos en met een finishtijd van 41.77 seconden verzekerde ze zich van de 4de plaats in het klassement.

De winst in deze GP ging naar de Brit Graham Gillespie en de 8-jarige hengst Partner In Crime (Pelgrim-K). Die wist na een foutloze barrage de klok te stoppen in 39.22 seconden en daarmee had hij een kleine voorsprong op de concurrentie.

De eerste van die concurrentie werd de Deense amazone Karoline Sloth Kjær en de 11-jarige ruin Billy Bud (Cevin Z), die gisteren ook al 2de werden tijdens de kwalificatie voor deze GP. Sloth Kjær hield het eveneens netjes foutloos, maar haar tijd van 39.48 seconden bleek ook ditmaal net niet voldoende voor de overwinning. De 3de die hier het podium wist te halen was de Nederlandse amazone Megan Laseur en de 11-jarige ruin I AM (Etoulon). Die wist de klok te stoppen in 40.68 seconden.

Verderop in het klassement was er nog een 7de plaats voor Leonie Peeters met Godlike van de Kapel (Balthazar Vp Wisbecq) en een 11de plaats voor Elien Vaes met Solimano Grigio (Liberty First).