Leonie Peeters springt naar zilver in de Silver Tour Grand Prix!
06/11/2022 06:17
18/03/2023 00:28
2 min

Op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva mochten we ons gisteren rond de middag opmaken voor de eerst Grand Prix van het weekend. Ook in deze 1.40m hoge Silver Tour Grand Prix gaf de Belgische delegatie opnieuw het beste van zichzelf en met Leonie Peeters en Frédéric Vernaet wisten zich opnieuw 2 landgenoten te kwalificeren voor de barrage. Leonie Peeters verzekerde zich uiteindelijk ook van een plaatsje op het podium met haar 10-jarige merrie Maquinn van de Heffinck (Quinn van de Heffinck). In een barrage waarvoor zich 9 combinaties wisten te kwalificeren zorgde zij opnieuw voor een nulronde en met een finishtijd van 42.87 seconden sprong ze naar de 2de plaats in het klassement.

Frédéric Vernaet kwam dan weer aan de start met de 8-jarige merrie Just Dance T&L Z (James Vd Kornelishoeve). Hij wist het in 41.17 seconden zelfs nog sneller te doen dan Peeters, maar bij hem viel er onderweg een balkje uit de lepels waardoor het finaal een 5de plaats werd in het klassement.

Winst was er voor de Ierse amazone Ella Clancy en dit met de 10-jarige Shooting Star (Voss). Zij snelde naar de meet in 39.09 seconden en mocht zo de hoofdprijs in ontvangst nemen. Wie tenslotte ook nog een podiumplaats wis te veroveren was de Nederlandse amazone Elize van de Mheen. In het zadel van de 11-jarige merrie Geanette B (Berlin) zette zij een foutloze ronde neer in 44.81 seconden.

Verder was er voor ons land ook nog een 10de plaats voor Nathalie Willems met Olala Mve HC (Bisquet Balou van de Mispelaere), een 11de plaats voor Patricia Guery met Vellington de Carat Z (Vivaldi du Seigneur), een 13de plaats voor Thibeau Spits met Sensation DV Z (Scendix) en een 14de plaats voor Elisa Strubbe met Deejay Kdw Z (Diamant de Semilly).