Leonie Peeters opnieuw in de prijzen in Kronenberg
24/02/2023 21:21

Onze landgenote Leonie Peeters is aan een goed concours bezig in het Peelbergen Equestrian Centre van Kronenberg in Nederland. Nadat ze zich gisteren tijdens de openingsdag al meteen enkele keren wist te klasseren sprong ze vanavond opnieuw in de prijzen en dit tijdens de 1.45m hoge GP Qualifier. Peeters zat opnieuw in het zadel van de 11-jarige merrie Maquinn van de Heffinck (Quinn van de Heffinck) en wist in deze rubriek tegen de klok de 8ste plaats op te eisen na een finishtijd van 67.90 seconden.

Bovenaan het klassement kregen we ook een amazone met de Zwitserse Stefanie Breitenstein. Zij was vergezeld van de 10-jarige ruin Impact (El Salvador) en met een foutloze ronde in 61.40 seconden wist zij overtuigend de concurrentie achter haar te laten.

De Italiaan Edoardo Alain Dubois volgde na Breitenstein op de 2de plaats in het klassement en dit met de 9-jarige ruin Idem Van Ter Hilst (Antares V Ter Hilst). Dubois deed een uitstekend poging met het oog op de overwinning, maar met een finishtijd van 64.32 seconden moest hij duidelijk zijn meerdere erkennen in de Zwitserse amazone. De Nederlander Bart van der Aa tenslotte hield de 3de plaats dan weer in eigen land. Hij kruiste met de 10-jarige ruin Shanroe Barney (Dallas) de meet in 64.50 seconden.

Voor Ann Carton-Grootjans was er verder nog een 10de plaats met haar Judine van de Kapel (Cigaret JVH Z).