Koen Vereecke wint de Longines Rankingproef van Lier!
16/12/2022 21:27
20/03/2023 10:04
2 min

Nadat zoon Andres op woensdag al de openingsrubriek wist te winnen heeft nu ook vader Koen Vereecke zijn overwinning te pakken op het internationale concours van het Azelhof in Lier! Hij kroonde zich vanmiddag namelijk tot winnaar van de Prijs Altez Geerkens Hipico, de eerst Longines Rankingproef van het weekend. Vereecke zadelde voor deze 1.45m rubriek de 12-jarige ruin Arioso du Bois (Rock’n Roll Semilly) en wist samen met nog 21 andere combinaties door te stoten naar de barrage. In die barrage wist hij opnieuw voor een vlekkeloze prestatie te zorgen en met een finishtijd van 29.72 seconden had hij ruim een volle seconde voorsprong op de concurrentie.

Het zilver ging naar de Poolse ruiter Przemyslaw Konopacki, die zich ook gisteren al wist te klasseren. Hij snelde met de 10-jarige merrie Home-Run (Spartacus TN) naar een finishtijd van 30.89 seconden en daarmee bevond hij zich dus opnieuw in de bovenste regionen van het klassement. De 3de plaats ging naar Gilles Thomas, die vorig week nog indruk wist te maken tijdens de Rolex Grand Prix van Genève. Vergezeld van de 9-jarige hengst Comdero I Van Beek Z (Comme Il Faut) finishte hij in 31.36 seconden.

Verderop in het klassement was er nog een 5de plaats voor Jeroen De Winter met L’Innocence van ’t Meulenhof (Diamant de Semilly), een 6de plaats voor Thibeau Spits met Juragold Bormes (Contact van de Heffinck), een 8ste plaats voor Kirsten Rombouts met Mowgli KR (Thunder van de Zuuthoeve), een 9de plaats voor Louis Mahieu met Et Toc de Hus (L’Arc de Triomphe), een 13de plaats voor Arnaud Doem met Infinity du Seigneur (Ensor van de Heffinck), een 14de plaats voor Frédéric Vernaet met Toulouse PP Z (Toulon), een 15de plaats voor Maxim Godecharle met Oreo (Marius Claudius), een 19de plaats voor Yana Jansegers met Orlando van de Afspanning (Kartouzo van ’t Kathof) en tenslotte een 21ste plaats voor Sacha Beghuin met Elcup Van Beek II Z (Elvis Ter Putte).