18/03/2023 06:42
2 min

Karin Donckers bewijst zich in cross

Onze eventing-ruiters deden het goed tot zeer goed tijdens de cross op het CHIO te Aken.

Als eerste starter voor de Belgen kwam Vincent Martens met Lamicell Chumbawumba aan de start.., hij legde de cross perfect af en was slechts 6 seconden na de optimale tijd binnen en eindigde zo op een 26ste plaats.

Als tweede kwam Carl Bouckaert met Rampant Lion hij legde de cross perfect af tot aan de laatste hindernissen in het stadium, daar kreeg hij 1 weigering en eindigde zo op een 28ste plaats.

Als laatste was het de beurt aan Karin Donckers met Palmyra, BWP-er van Saygon zijn stond voor de cross op een mooie 5de plaats (11de dressuur en een foutloos gesprongen parcours). In de cross verliep alles vlekkeloos en kwam ze 5 seconden na de optimale tijd binnen. Dit was goed voor een schitterende 4de plaats.

Winst in de eventing was voor de Duitser Ostholt Frank met Air Jordan 2 voor de Zweedse Algotsson Linda met Stand By Me, derde plaats was er voor Nicolas Touzaint met Hidalgo.

van links naar rechts: Frank Ostholt, Algotsson Linda en Nicolas Touzaint

In de landencompetitie was het goud voor Duitsland, tweede was Engeland en derde werd Zweden. Ons Belgisch team eindigde op de 6de plaats.

Voor alle foto"s van Aken te bekijken: KLIK HIER

De vierde is de eerste verliezer, concludeerde Karin Donckers filosofisch na afloop van haar wedstrijd in Aken, die met een goed gevoel terug naar Hoogstraten keert : ?men zegt echt niet voor niks dat Aken het wereldfeest van de paardensport is. Deze eventing is een aanwinst voor onze sport. Dit was echt genieten. Toporganisatie en massa´s volk, wat wil je nog meer ?´ Karin Donckers koos in Aken voor Palmyra, een eigen fokproduct van vijftien jaar, maar zeker niet versleten : ?Palmyra werd altijd selectief ingezet en kwam superfris aan de start, het is een kat in de cross, een droompaard waar je altijd kan op rekenen´. Donckers stond elfde na dressuur, klom op naar de vijfde plaats dankzij een foutloze springproef en reed haar cross vijf seconden buiten tijd : ?ik heb altijd gezegd dat Palmyra mijn beste jumpingpaard is. De tijd in de cross was moeilijk haalbaar. Ik heb het podium verloren tijdens mijn dressuurproef en eigenlijk was de toegestane tijd in de cross ook wel haalbaar, maar dat zijn vijgen na Pasen. Ik heb hier vooral genoten.´. Karin Donckers liet wel wereldkampioen Zara Philips achter zich. Haar leerling Vincent Martens (Lami-cell Chumbawumba) eindigde finaal op de 26e plaats, Carl Bouckaert (Rampant Lion) kwam als 28e uit de strijd. Frank Ostholt (Air Jordan) won voor eigen publiek. Duitsland won de teamcompetitie, België werd zesde.