01/05/2012 22:06
19/03/2023 22:52
2 min

Horst: Belgische deelname

Zeven Belgische menners namen deel aan de samengestelde wedstrijd in Horst aan de Maas die naast de klassieke nationale categorieën eveneens als CAI-A werd verreden door de dubbel- en de vierspannen...

Marc Van der Speeten startte de wedstrijd op zaterdag met een mooie derde plaats in de dressuur (56,33), reed zich naar de vierde plaats in de marathon en won de vaardigheid na een foutloos parcours met een kleine tijdsoverschrijding. De Belgische kampioen werd derde na Ewoud Boom en Manon van Kasteren.

Bruno Taverniers nam in Horst deel aan de nationale wedstrijd. De vierspanmenner werd vijfde voor de onderdelen dressuur (69,76) en marathon. Na de afsluitende vaardigheid met bijna 30 strafpunten eindigde Taverniers op de zesde plaats.

In de sterk bezette internationale categorie met achttien tweespanmenners eindigde Roger Vercruyssen op plaats veertien. Mieke van Tergouw won de wedstrijd voor Gerard Leyten en Anna Sandmann.

2012 is een WK-jaar voor de vierspannen, drie Belgische kandidaten voor het WK in Riesenbeck namen deel in Horst. Beste Belg werd Gert Schrijvers op plaats elf, zijn collega Sven Stuyck volgde met 6 punten verschil op plaats dertien. Schrijvers en Stuyck reden beiden een dubbele foutloze vaardigheidsproef waarbij de eerste plaats naar Sven Stuyck ging. Glenn Geerts, de derde kandidaat voor Riesenbeck, kende geen geluk in Horst. Bij het uitrijden van de vijfde hindernis raakte zijn marathonwagen een zware paal en kantelde de wagen. Menner en grooms kwamen ten val. Het stuurloze span raakte nog een tweede paal, hierdoor kwam de wagen terug op zijn wielen. Zonder verdere gevolgen werd het span later in diepe greppel gestopt. Glenn: "Ja, het is jammer dat dit gebeurde maar gelukkig blijft het bij wat stijfheid en schrammen bij de paarden. Ik nam in Horst deel met mijn marathonspan met de ambitie om nog extra paarden te kwalificeren maar het mocht helaas niet lukken. Maar, wij blijven niet bij de pakken zitten en kijken voorwaarts naar de volgende wedstrijd. Dit wordt Windsor! Voor mij is dit een eerste deelname en ik kijk ernaar uit!"
Ook Eddy Van Dijck nam deel in Horst. Hij sluit het internationaal klassement af op plaats achttien.

Alle uitslagen: KLIK HIER

FEI Jumping European Championship for Young Riders, Juniors and Children 2024 15/07 - 21/07