Glenn Geerts rijdt super marathon in Valkenswaard
Louis Vannueten
11/06/2022 21:56
20/03/2023 03:51

Glenn Geerts werd vandaag knap tweede in de marathon van Valkenswaard en maakt hiermee een mooie progressie naar de derde plaats in het tussenklassement.

Het verschil met leider Boyd Exell, die na het uitrijden van de laatste hindernis een nadarhekken ramde waarbij een paard ten val kwam, is slechts 6 punten. Gelukkig was het span van Boyd met de hulp van omstaanders, zonder uitspannen snel terug ter been en bleven de gevolgen beperkt tot een tijdsoverschrijding van het B traject met 3,3 punt. Michael Brauchle, de winnaar van de marathon, staat op de tweede plaats op 5 punten van Boyd Exell.

Ook Dries Degrieck reed een snelle en foutloze marathon met een mooie achtste plaats als resultaat en komt na een dressuur van plaats 16 naar plaats 12 in het tussenklassement.

Tom Stokmans en Sam Gees eindigden de marathon met bijna een gelijk resultaat op plaatsen 21 en 22.

Tweespan paarden

In deze categorie was Sven Stuyck vandaag de beste Belg met een sterke en foutloze marathon. Sven werd achtste en klimt hiermee na de dressuur van plaats 19 naar plaats 8 in het tussenklassement. Het verschil met leider Ewoud Boom is wel 17 punten maar in de afsluitende vaardigheid is alles mogelijk!

DVI Handicap Stakes

In dit klassement, buiten wedstrijd, blijft Tom Stokmans ook na de marathon aan de leiding. Het verschil met Edwin Van der Graaf is 8 punten.