Gilles Thomas springt naar topklassering in de CSI3* GP van Eindhoven
12/05/2024 21:12
12/05/2024 21:13
2 min

Nadat men er de afgelopen dagen al kon genieten van heel wat mooie sport maakte het CSI van Eindhoven zich vanmiddag op voor het absolute klapstuk van het weekend met de CSI3* GP. Een totaal van 55 combinaties waagden hun kans in deze 1.55m hoge basisomloop van de Britse pistebouwer Rafael Suarez en zijn team en daarvan wisten er uiteindelijk 6 door te stoten naar de ultieme barrage. Een van die 6 was Belgisch Kampioen Gilles Thomas, die exact een week geleden nog schitterde met winst in de LGCT Grand Prix van Shanghai. Thomas had ditmaal de 10-jarige Zangersheide-hengst Elfra Van Beek Z (El Salvador) uit de fokkerij van Guido Herrijgers onder het zadel en wist een tijd van 42.83 seconden op het scorebord te brengen. Hij zag daarbij onderweg ook nog wel een balkje uit de lepels rollen en dit leverde hem uiteindelijk een 4de plaats op in het klassement.

De winst bleef in Nederlandse handen en daarvoor zorgde Mathijs van Asten met de 15-jarige vos ruin Sirocco (Balou du Rouet). Die wist wel alle balken keurig in de lepels te houden en met een finishtijd van 40.90 seconden liet hij het Wilhelmus weerklinken met de prijsuitreiking.

Maar ook de 2de plaats kreeg er een Nederlandse touch dankzij de in Nederland gevestigde Portugees Rodrigo Giesteira Almeida. Die wist eveneens voor een foutloze barrage te zorgen met zijn 9-jarige ruin Dialektro (Diacontinus), maar had er 41.37 seconden  voor nodig om de meet te halen. De 3de die het podium wist te halen tijdens deze CSI3* GP was de Italiaan Giampiero Garofalo en de 13-jarige hengst Gaspahr (Berlin). Die kruiste naar de meet in 41.53 seconden en liep daarbij ook tegen 4 strafpunten aan.

Verderop in het klassement sprong Olivier Philippaerts nog naar een 8ste plaats met Precious Dwerse Hagen (Cornet Obolensky), was er een 11de plaats voor Nicola Philippaerts met Moya Vd Bisschop (Darco) en een 12de plaats voor Dries Dekkers met Pommery van het Ijzeren Lindenhof (Kasanova de la Pomme).