Rob Tijskens
15/06/2024 20:37
2 min
paardenfotograaf.be

Onze landgenoot Gilles Thomas is opnieuw aan een bijzonder sterk concours bezig in het Sentower Park van Opglabbeek! Nadat de Belgische Kampioen gisteren al de schijnwerpers wist te halen met een mooie 4de plaats tijdens de 1.45m hoge Longines Rankingproef wist hij ook tijdens de Longines Rakingproef van vandaag voor de beste Belgische prestatie te zorgen! Thomas zadelde ditmaal zijn 12-jarige Zangersheide-hengst Feromas Van Beek Z (Fantomas de Muze) uit de fokkerij van Guido Herrijgers en in een rubriek tegen de klok wist hij opnieuw voor een feilloze prestatie te zorgen. Daarbij wist hij de eindmeet te halen in 64.89 seconden en deze prestatie leverde hem net als gisteren een 4de plaats op in het klassement.

Het waren de Mexicaanse ruiters die deze rubriek wisten te domineren met op kop Eugenio Garza Perez en de 16-jarige Zangersheide-ruin Victer Finn Dh Z, een zoon van Vi Vite uit de fokkerij van De Dwerse Hagen BV. Na een foutloze ronde wist Garza Perez de klok te stoppen in 63.08 seconden en zo deze rubriek op zijn palmares te schrijven.

Hij klopte met deze prestatie onder andere zijn landgenoot Carlos Hank Guerreiro, die de 2de plaats wist op te eisen. Ook hij hield met de 13-jarige ruin H5 Chacco-San (Chacco Blue) de 0 op het scorebord, maar zijn tijd van 63.31 seconden bleek dus net niet voldoende voor de overwinning. De Braziliaan Yuri Mansur was degene die het podium vervolledigde op de 3de plaats. Hij was vergezeld van de 13-jarige Zangersheide-ruin Curiano Van Maarle Z Marathon (Canabis Z) uit de fokkerij van Corneel Varhaeren en wist de meet te halen in 64.33 seconden.

Wat verderop in het klassement was er voor ons land ook nog een 8ste plaats voor Thibault Philippaerts met Obama de La Liniere (Marius Claudius), een 10de plaats voor Cyril Cools met Enjoy d’Eole (Kannan), een 13de plaats voor Kevin Gielen met Luna van de Zeilhoek (Dior Van Berkenbroeck) en een 21ste plaats voor Gregory Wathelet met Dillen 111 Z (De Flor 111 Z).