Vannueten Louis
25/07/2011 07:18
2 min

Gert Schrijvers beste Belg in Riesenbeck

Eén dag na Aken reisden team Schrijvers?Aerts en team Geerts af naar Riesenbeck voor deelname aan de internationale wedstrijd die eveneens voor de Duitse vierspanmenners bepalend was voor het nationaal kampioenschap...

Vierspannen
Voor de vierspanmenners waren het de voorbije week drukke dagen. De wedstrijd in Riesenbeck bevat naast de drie klassieke proeven voor de CAI-A ook een mensportderby waarbij de menners twee extra dressuurproeven rijden met een dubbelspan. Aan elk onderdeel van de derby wordt een omrekeningscoëfficiënt toegewezen. De dressuurproeven krijgen als coëfficiënt 1, 1,5 en 2 voor de marathon is dit X 4 en voor de vaardigheid X 3.
Chester Weber won de wedstrijd, Georg von Stein werd gelauwerd als Duits kampioen 2011.

In het klassement van de CAI-A behaalde Gert Schrijvers een knappe negende plaats als eindresultaat in het deelnemersveld met 24 menners. Gert opende met een sterke dressuurproef van 54,40 punten, goed voor een zevende plaats. De stapzone in de marathon leverde jammerlijk 4,2 strafpunten op, in hindernis twee werd een afwerpbaar element aangetikt. Zijn resultaat voor de derby was goed voor een twaalfde plaats. In het klassement voor deelname aan de FEI-wereldbeker komt Gert Schrijvers nu op plaats dertien. De tien beste nemen deel aan de indoor wereldbeker.
Voor zijn collega Glenn Geerts was de deelname in Riesenbeck alvast een goede verkenning voor het wereldkampioenschap dat daar volgend jaar wordt ingericht. Glenn reed een constante wedstrijd en eindigde op plaats vijftien in het eindklassement.

Tweespannen
België nam als team niet deel aan de landenwedstrijd in Riesenbeck die gewonnen werd door gastland Duitsland, Nederland behaalde zilver. Eric Van Praet nam individueel deel in Riesenbeck. De menner uit Bornem is, samen met Marc Dieleman, kandidaat voor het komende wereldkampioenschap in Conty.
In Riesenbeck haalde Eric een dressuurscore van 57,47 punten. De marathon verliep vlot, maar in de vaardigheid werden 17,50 punten opgelopen. In het eindklassement met drieënveertig deelnemers plaatste Eric Van Praet zich op plaats vijfentwintig. De Duitse kampioen Carola Diener won de wedstrijd.

Alle uitslagen: KLIK HIER

FEI Jumping European Championship for Young Riders, Juniors and Children 2024 15/07 - 21/07