03/10/2006 15:09
18/03/2023 05:34
2 min

Evelien Quintelier schittert in finales Gouden Laars

De finales van de Gouden Laars voor Juniors, sponsored by Nashuatec, vonden voor het tweede jaar op rij plaats op de Audi Equestrian Masters. Deze vijfsterrenjumping reserveerde op zondag een ganse voormiddag voor de Belgische jeugd...

Evelien Quintelier, Belgische amazonekampioene, was met Pimpernel al een van de aanvoerders van het tussenklassement in de categorie 1m20. In de finale waarbij de punten dubbel meetellen toonde ze die plaats meer dan waard te zijn. Hoewel ze nog bijna de finale miste wegens een verloren gereden vrachtwagen, bleef ze toch dubbel foutloos en finishte maar liefst drie seconden sneller dan Laurens Meynaerts met Une Melodie die op de 2e plaats belandde. Eveneens foutloos en goed voor een 3e plaats was Sophie Woitrin met Hop la de St Gatien. Damien Haelterman met Florence de Laubry en Hanne Mertens met Watamin, die elk twee kwalificatiemanches wonnen, stonden evenals Quintelier ex aequo aan kop na de kwalificaties en werden door een vierde en een vijfde plaats in de finale tweede en derde in het eindklassement.

Ook in de 1.30m-proef, sponsored by Nashuatec demonstreerde Evelien Quintelier haar supervorm nu met Quintena S Girl Deux, een 13-jarige Jus de Pommes dochter die ze sinds een 3-tal jaren onder het zadel heeft. Ze hield ook in dit parcours het hoofd koel en deed het opnieuw dubbel foutloos met bijna 3 seconden voorsprong op nummer twee Judith Lahousse met Uquador. Slechts deze 2 combinaties slaagden erin het pittige parcours dubbel foutloos af te leggen. Capucine Ovaere/ First Samuel maakte met 8 strafpunten in de barrage het podium compleet. Andermaal Evelien Quintelier dus die zondag alle 4 de bekers won, twee voor de finaleproeven en 2 voor het eindklassement. Daarenboven kreeg ze een zadel van het merk ?Pessoa´ cadeau en werd ze overladen door naturaprijzen geschonken door Lami-Cell. Jens Nijs werd in de finale vierde en kon zo zijn tweede plaats in het eindklassement vastleggen. Minder geluk had Jens Van Der Steichel met Risque Tout van Orti die aan de leiding stond na de kwalificaties, maar met één fout in het basisparcours moest hij tevreden zijn met een 3e plaats in het eindklassement.

Enkele uren na Evelien Quintelier won Olympisch kampioen Rodrigo Pessoa op dezelfde piste voor het tweede jaar op rij zijn eigen Audi Equestrian Masters.

Over vier weken strijden de Scholieren en de Ponyruiters tijdens hun finale op de internationale Jumping van Luik om ook een stukje Gouden Laarsgeschiedenis te schrijven.

Voor de uitslagen: zie bijlage