Cheenook, al bij leven een legende is niet meer. Dit weekend heeft men op Gestüt Tannenhof na al wat mogelijk was, de populaire hengst na een koliekoperatie moeten laten inslapen...

Cheenook vererfde in beide disciplines, maar zijn grootste successen lagen in de springsport. Hoewel hij jarenlang dressuurmerries aangevoerd kreeg, bleek hij toch leverancier van verschillende nationale en internationale springcracks. Op dit moment lopen er een 10-tal nakomelingen internationaal in de jumpingsport.

In 2003 alleen al verdienden kinderen van Cheenook 132.577 Euro. Zijn winstsom eind 2004 bedroeg reeds meer dan 280.000 Euro ! In deze winstsom zijn de verdiensten van grootverdieners Cyrenaika en Van Schindels Cindy niet inbegrepen!

Dat Cheenook als vererver furore maakt is nu wel duidelijk. Naast zijn kinderen in de wereldtop volgt er een brede basis succesvolle nakomelingen. Cheenook is goed op weg om nu reeds in één adem met de andere bewezen topverervers genoemd te worden. Dit bewijst ook zijn fokwaardeschatting, die hem in de dressuur 123 indexpunten en in springen 142 indexpunten toekent, met een juistheid van 92%.

De verslagenheid is groot bij Gestut Tannenhof én bij ons. Cheenook was de meest dekkende hengst op Tannenhof en ook in België was hij een veel gevraagde dekhengst.

Alle merries die reeds aangemeld werden voor deze hengst zullen nog tegen de overeengekomen tarief met diepvries gedekt worden.

Voor nieuwe dekkingen wordt gevraagd met ons contact op te nemen voor de nieuwe dekvoorwaarden.

Cheenooks nakomelingen: een succesverhaal.

Onder de succesvolle kinderen van Cheenook neemt Cyrenaika FRH de toppositie in. Onder Toni Hassman won ze in 2003 in Neumünster, Dortmund, in de grote prijs van Bremen en het concours van Hessen te Wiesbaden. Intussen heeft de merrie haar stal gewisseld en wordt nu gereden door de Franse ruiter M. Phillipe Leoni. Met hem viel ze al in de prijzen op het internationaal concours te Ascona . In Vittel behaalde ze de 3 de plaats in de CSI. Bovendien behoorden z ook tot het Landenteam in Gijon, in Helsinki behaalden ze de 6 de plaats in de FEI Fim Worldcup competition en de 4 de plaats op de FEI worldcup. In 2005 behaalde ze in de finale van de wereldbeker te Las Vegas de 6 de plaats!

In haar spoor volgt ook de merrie Van Schindel"s Cindy (alias Cindy Crawford). Onder Piet Raymakers behaalde ze onder andere in Monte Carlo de 4 de plaats, was zegezeker in 2 kwalificaties van de Youngster cup en behaalde een derde plaats voor Ludger Beerbaum met Champion du lys in het tijdspringen. Bij het Audi-kampionschap in Hannover behaalde de succesvolle combinatie een 2 de plaats. Maastricht 5 de plaats, Amsterdam winnaar in de barragewedstrijd, 5 de plaats in het tijdspringen, "s Hertogenbosch winnaar 2 fasen, Mauberge 5 de plaats, CHIO Rotterdam winnaar int. S-springen, CSI Geesteren 5de plaats, CSI Norten-Hardenberg 4de plaats...

Met Centrio , de Cheenook-zoon uit een Servius moeder, werd Markus Keil vice-kampioen 2003 van Rheinland-Pfalz. Bovendien kwam Keil met Centrio tot verschillende klasseringen van plaats 1 tot 3 in de klasse ZZ en ZZZ-springen.

Calgary, een Cheenook-zoon uit een Rubinstein moeder plaatste zich in 2003 met z"n ruiter Raphael Eden voor het Duits Kampioenschap. Calgary staat nu in op stal bij Rneé Tebbel en kan zeges van klasse M/A voorleggen.

Op 8-jarige leeftijd reeds, kan Condor onder Hans-Peter Konle klasseringen in klasse Zwaar ZZZ voorleggen. Een 2 de en 3 de plaats in de klasse zwaar bereikte Gerd Könnemann van stall Holkenbrink met La Noire (cheenook ? Donnerhall). Andere Internationale klasseringen o.a. in Münster zijn hoopvl voor de toekomst.

Succesrijk was ook het seizoen van Sebastian Haas, die de Cheenook-dochter Cassiopeia , uit een Bolero-dochter tot klassementen in springproeven klasse zwaar, 2 de plaats in M/A und M/B wist te behalen.

De Cheenook-zoon Corde won in Italië de hengstenproeven met 933 punten. Hij wordt nu uitgebracht door Gianni Govoni.

Dat ook Cheenook-kinderen gevraagd zijn werd bewezen op de veiling in Verden, waar Chereau (mv.Chereau) verkocht werd voor 27.000 Euro naar Portugal, Cherubina (mv Ravel) ging voor 15.000 euro naar Canada.

Ook de veulens waren succesvol. Op een Zwitserse veiling bracht een Cheenook-veulen 12.000 Zwitserse Frank. Op het 8 ste veulenkampioenschap van Tannenhof behaalde een veulen de 4 de plaats, de 6 de plaats was voor een cheenook veulen uit een Lacapo-merrie.