Devos en Philippaerts scoren top 5-klassering in de GP van Bordeaux
04/02/2024 20:47
04/02/2024 20:48

Na de Wereldbeker van gisterenavond maakte Jumping Bordeaux zich vanmiddag op voor dat andere hoogtepunt van het weekend: de Grand Prix Audi oftewel de CSI5* Grand Prix. De basisomloop tijdens deze Grand Prix bleek een pittige opgave te zijn, want van de 28 combinaties die hun kans waagden wisten er slechts 4 door te stoten naar de barrage. Een van die 4 was onze landgenoot Pieter Devos, die gisterenavond nog schitterde met een 4de plaats tijdens de Wereldbeker. Devos had ditmaal zijn 10-jarige vosmerrie Jarina J (Cicero Z) gezadeld, maar net als gisterenavond wist hij ook vandaag voor een 4de plaats te zorgen.

De overwinning tijdens deze GP bleef in eigen land en daarvoor zorgde de snelle Julien Epaillard. Die had de 11-jarige ruin Donatello d’Auge (Jarnac) onder het zadel en met een foutloze ronde in 38.70 seconden slaagde hij er als enige in om de chrono onder de 40 seconden te houden.

De andere podiumplaatsen gingen beiden naar Ierland met op de 2de plaats Denis Lynch en de 15-jarige BWP-ruin Brooklyn Heigts (Nabab de Rêve) uit de fokkerij van Eric Polfliet Ook Lynch hield het in de barrage keurig foutloos en daarbij wist hij de klok te stoppen in 40.15 seconden. Zijn landgenote Jessica Burke vervolledigde het GP-podium dan weer op de 3de plaats. Zij loodste de 11-jarige BWP-merrie Nikey HH (Emerald van ’t Ruytershof) van fokkers New Nordic Horses veilig naar de meet in 43.94 seconden.

Voormalig Belgisch Kampioen Nicola Philippaerts verzekerde nog een 5de plaats met zijn 12-jarige vosmerrie H&M Luna Van ’t Ruytershof (Levisto Z) en voor Rik Hemeryck was er dan weer een 7de plaats weggelegd met de 11-jarige Navarro van het Eelshof (Jappeloup vh Dauwhof). Beiden liepen in de basisomloop tegen 4 strafpunten aan.