Devos en Bruynseels laten opnieuw van zich horen in Monaco
01/07/2023 22:56
01/07/2023 22:57

Op de Longines Global Champions Tour van Monaco was het vanavond natuurlijk uitkijken naar de LGCT Grand Prix, maar voor we zover waren stond er voor de CSI5* competitie eerst nog een 1.50m hoge speedclass op het programma. De Belgische deelnemers kwamen daarin opnieuw sterk voor de dag met opnieuw een top 10 klassering voor zowel Pieter Devos als Niels Bruynseels.

Pieter Devos deed dat met de 9-jarige merrie Jarina J (Cicero Z), met wie hij gisteren ook al voor een 4de plaats wist te zorgen. Devos hield alle balken netjes in de lepels en met een finishtijd van 61.84 seconden nam hij hier de 4de plaats voor zijn rekening.

Maar ook Niels Bruynseels wist voor een foutloze ronde te zorgen met zijn 11-jarige BWP-ruin Matador (Emerald van ’t Ruytershof) van fokker Cavallini Bvba. Hij finishte in 62.60 seconden en daarmee werd hij na zijn 9de plaats van gisteren ditmaal 6de in het klassement.

De winst was weggelegd voor de Ierse ruiter Richard Howley met de 14-jarige ruin Mansini Ltd (Caressni L). Die wist een tijd van 60.06 seconden op het scorebord te brengen en daarmee mocht hij hier de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Zilver was er dan weer voor de Zwitserse nummer 1 van de wereld Henrik Von Eckermann. Die zat in het zadel van de 10-jarige merrie Dzara Dorchival (Qlassic Bois Margot) en wist na een foutloze ronde de klok te stoppen in 60.22 seconden. De Braziliaan Francisco José Mesquita Musa vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij zadelde de 15-jarige merrie Cathc Me Marathon (Contagio Z) die hij naar de meet loodste in 60.98 seconden.