Christian Kukuk demonstreert tijdens de LGCT Grand Prix van Riyadh!
28/10/2023 19:55
28/10/2023 19:56

De Longines Global Champions Tour van Riyadh in Saudi-Arabië kreeg zonet zijn ontknoping met een bijzonder spannende Longines Global Champions Tour Grand Prix. Van de 38 combinaties die zich hadden weten te kwalificeren voor deze laatste Grand Prix van het seizoen wisten er 8 de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zo een ticket voor de barrage in de wacht te slepen. En die barrage werd er een om vingers en duimen bij af te likken met de Duitser Christian Kukuk als uiteindelijke winnaar. Als allerlaatste combinatie verscheen hij in de ring met zijn 13-jarige schimmelruin Checker 47 (Comme Il Faut) en met een sublieme ronde in 37.56 seconden voegt hij zich al laatste toe aan het lijstje van GP-winnaars voor de Prague Playoff’s van volgende maand.

Kukuk verwees met deze prestatie de Zweedse amazone Malin Baryard-Johnsson naar de 2de plaats in het klassement. Die had met haar 15-jarige BWP-merrie H&M Indiana (Kashmir Van Schuttershof) van fokker W. Vanderlinden-van Turtelboom-Ruys net voordien de leiding overgenomen na een foutloze ronde in 37.72 seconden, maar het bleek dus net niet voldoende voor de eindoverwinning. De 3de plaats ging net als in Doha en in St. Tropez naar de Fransman Simon Delestre en zijn 10-jarige Zangersheide-ruin Dexter Fontenis Z (Diarado) van fokker S.C.R.I S.Ky Horses. Zij hadden net voor Baryard Johnsson en H&M Indiana de ring betreden en wisten de meet te bereiken in 38.31 seconden.

Het beste Belgische resultaat kwam van Niels Bruynseels met zijn Delux Van T&L (Toulon). Hij kreeg 4 strafpunten in de basisomloop en werd daarmee 15de.