Rob Tijskens
01/04/2023 23:55
1 min
paardenfotograaf.be

Na de CSIO Children GP werd de dag in het Sentower Park van Opglabbeek vanavond afgesloten met de CSIO Young Rider GP. Ook in deze GP was er Belgisch succes, want met Jules van Hoydonck kregen we opnieuw een landgenoot op het podium. Van Hoydonck rekende op de 11-jarige merrie Minte Vd Bisschop (Plot Blue) en was een van de 5 combinaties die zich naar een plaatsje in de barrage wisten te springen. Ze wisten daarin opnieuw voor een nulronde te zorgen en zijn finishtijd van 43.62 seconden leverde hem een 3de plaats op in het klassement.

Het was de Ier Seamus Hughes Kennedy die hier met de overwinning aan de haal ging. Hughes Kennedy, eerder op de dag ook al 2de in de CSIU25YJ-A Grand Prix, stuurde zijn 9-jarige merrie Castlefield Hera naar de meet in 39.88 seconden en wist zo de concurrentie te overklassen.

Verder wist ook de Zweedse amazone Beata Hermelin de prestatie van van Hoydonck nog te overtreffen. Zij nestelde zich met de 16-jarige ruin Obsession Night (Corlensky G) op de 2de plaats en dit na een finishtijd van 41.06 seconden.

Verder was er voor ons land ook nog een 5de plaats voor Mathieu Bourdeaud’Hui met Oscar The Homage (Quint vh Maarlo), een 6de plaats voor Belgisch Kampioen Tristan Guisson met Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Rêve), een 8ste plaats voor Aaron Tijskens met Hurricane (Untouched), een 9de plaats voor Alexander Housen met Karenina Z (Kannan) en tenslotte een 12de plaats voor Aurelia Guisson met No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Rêve).